Nilüfer’den Kırklareli’ne uzanan gençlik köprüsü

Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Kırklareli İzcileri Kardeş Şehirler Dostluk Kampı, bu yıl Bursa, Manisa, İstanbul, Lüleburgaz ve Kırklareli’den 85 genci ağırladı. Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü iş birliğiyle İğneada’da düzenlenen Kırklareli İzcileri Kardeş Şehirler Kampı’na, Nilüfer Belediyesi’ni temsilen Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllüleri katıldı.

Gençler, Kardeş Şehirler Kampı’nda izcilik, dağcılık, yüzme, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, sportif yarışmalar, el becerileri çalışmaları ile müzik aktivitelerinde bulunarak gönüllerince eğlendi. Gençler ayrıca farklı kültürleri de tanıyarak, doğa ile uyum içinde yaşamı deneyimleme imkanı buldu.

Kamp katılımcıları liman bölgesinde düzenlenen Kabotaj ve Deniz Bayramı kutlama etkinliklerinde de yer aldı. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da kamp alanına sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek gençlerle bir araya geldi. Başkan Kesimoğlu, “Bu güzel organizasyonla 24’üncü kez gençlerimiz bir araya geliyor, doğada beraberce yaşıyor ve izciliği öğreniyorlar. Sosyal yaşam ve doğa ile ilgili becerilerini birlikte geliştiriyorlar” dedi.

İğneada’da 27 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen kampın ardından Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllüleri, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ı ve Lüleburgaz Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllüleri gerçekleştirdikleri ziyaretlerde gençlik faaliyetlerinde ortaklık çağrısında bulundu.