Bozbey: Herkese eşit adalet dağıtılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da düzenlediği Adalet Mitingi’nde Türkiye’nin dört bir yanından yurttaşlar yer alırken, Bursa’dan da büyük katılım gerçekleşti. Bursa’dan kaldırılan 81 otobüsle gidenlerin yanı sıra, çok sayıda vatandaşın da kendi imkânları ile yer aldığı mitinge, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte katıldı.

25 günde 432 kilometre yürüyerek tarihe geçen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun  mitingde açıkladığı 10 maddelik Adalet Manifestosu’na Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de destek verdi. Yaklaşık üç milyon kişinin “Hak, hukuk, adalet” taleplerini dile getirdiği mitingde Başkan Bozbey, herkes için adalet talebini yineledi. Kılıçdaroğlu’nun 69 yaşında olmasına rağmen 432 kilometrelik yolu, ülkede adaletin sağlanması adına yürüdüğünü kaydeden Bozbey, bu talebin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, “Bu ülkeyi, demokrasi, barış, insan hakları bağlamında ileri düzeye taşıyabilmek için önce herkese eşit adalet dağıtılmalı. İşte o zaman, demokrasiyi, barışı ve insan haklarını bu ülkede hakim kılabiliriz. Onun için herkes için adalet, herkes için eşit adalet diyoruz” ifadelerini kullandı. Maltepe’de barış içinde gerçekleşen Adalet Mitingi’nde verilen mesajın önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, “Bugün burada inanılmaz bir kalabalık var. Yaklaşık 3 milyon insanın bir arada bulunduğu bir ortamda herkes coşkuyla ‘Hak, hukuk ve adalet’ için haykırıyor” diye konuştu.