Nilüfer Belediyesporlu bisikletçiler turnuvalara damga vurdu

Nilüfer Belediyespor Bisiklet Takımı sporcularından Samet Bulut, İsmail Kılıç ve Emre Razı, yurt içi ve yurt dışındaki turnuvalarda Nilüfer’i ve Bursa’yı en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Temmuz ayı boyunca yoğun bir yarış takvimi geçiren Nilüfer Belediyesporlu bisikletçiler, aldığı başarılarla turnuvalara damga vurdu. Temmuz başında Kocaeli’de gerçekleştirilen “Kocaeli MTB Cup”ta Samet Bulut, U17 kategorisinde yarıştı. 27 sporcunun dereceye girebilmek için mücadele ettiği turnuvayı Samet Bulut, üçüncü sırada tamamlayarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

Yine Ankara’da düzenlenen “Ankara MTB Cup”ta U17 kategorisinde yarışan Samet Bulut rakiplerini geride bırakarak şampiyon olurken, aynı turnuvanın U15 kategorisinde yarışan İsmail Kılıç da üçüncü oldu.

15 Temmuz tarihinde Yunanistan’ın Nafpaktos bölgesinde gerçekleştirilen “Balkan Şampiyonası”nda da yarışan Samet Bulut, U17 kategorisini altıncı sırada tamamladı. Son olarak 23 Temmuz tarihinde İstanbul Arnavutköy’de gerçekleştirilen “Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası”na katılan Samet Bulut, U17 kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, U15 kategorisinde İsmail Kılıç Türkiye üçüncüsü olmaya hak kazandı. U15 kategorisinde yarışan Emre Razı da, turnuvayı Türkiye dördüncüsü olarak tamamladı.

Sporcuları aldığı başarılardan dolayı kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sporun birçok branşına verdiğimiz değeri, aldığımız başarılı sonuçlarla taçlandırıyoruz. Spor kenti Nilüfer’e yakışan da budur. Ulusal ve uluslararası alanda kentimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı gönülden kutluyorum” dedi.