Bozbey Halk Günü’nde 115 kişiyi dinledi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, periyodik olarak düzenlenen Halk Günü’nde yurttaşları Nilüfer “Barış Meclisi”nde ağırladı. Halkın talep ve önerileri dinleyen Başkan Bozbey, sorunların çözümü için talimat verdi. Sorunlara kulak veren Başkan Bozbey, Bursa İşitme Engelliler Derneği’ni dinlerken, kurum olarak çalışmalarını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak istediklerini vurguladı. Ziyaretler sırasında Bozbey ile görüşen ressam Serap Yiğit de Mimar Sinan’ın 18. yüzyıl İslam Eserleri’nden yaptığı kömür gravür karışımı çalışmasını hediye etti. Yiğit ayrıca Nilüfer Belediyesi ile uğraş verdiği sanat dalının geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için ortak çalışmalar yapılması önerisinde bulundu.

BOZBEY: GELEN TALEPLERİN ÇOĞU İŞ BAŞVURUSU

Başkan Bozbey ziyaretler sonundan değerlendirmelerde bulundu. Gelen farklı talepler olduğuna değinen Başkan Bozbey özellikle iş başvurularının yoğunluğuna dikkati çekti. İş talebinin ülkenin, hükümetin sorunu olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak işveren ile iş göreni buluşturmaya çalışıyoruz. Yeni iş alanları oluşmalı ve istihdam artırılmalı. Gençler ve yüksek okul kesimi işsiz. Gençler ve aileler dört yıl üniversite için çabalıyor ve maddi sıkıntı çekiyor. Mezun oluyor iş bulamıyor. İş ofisimiz yoğun çalışma yapıyor. Eğitimler açarak işletme ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Kurum olarak işçi ile iş vereni buluşturma konusunda öncüyüz diyebiliriz ama bizim bu çabalarımız da yetmiyor” dedi.

BOZBEY VE MİNİK SÜMEYYE SÖZLERİNİ TUTTU

Halk Günü’nde Başkan Bozbey ile görüşenler arasında 9 yaşındaki Sümeyye Şahin de vardı. Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisini düzenlediği “En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği”nde Bozbey’in elinden bisiklet alan Sümeyye Şahin, 3 kitap okuma ve özet çıkarma sözünü yerine getirdi. Çıkardığı özetler ve yazdığı mektubu Başkan Bozbey’e veren minik Sümeyye, mutluluğunu anlattı. Başkan Bozbey’i çok sevdiğini dile getiren küçük Sümeyye, Başkan Bozbey ve ailesini evine davet ederek ziyaret sözü aldı. Sümeyye Şahin’i kutlayan Başkan Bozbey de bisiklet dağıtımı sırasında aldığı sözün yerine getirilmesinden dolayı küçük misafirini çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Başkan Bozbey’in davetiyle koltuğa oturan Sümeyye yazdığı mektubu okurken salondakilerden alkış aldı.

Başkan Bozbey ile sohbet fırsatı bulan vatandaşlar da Halk Günü uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.