Sahne Eseri Yazma Yarışması sonuçlandı

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, tiyatroya eser kazandırılması adına önemli bir yarışmaya bu yıl ortak oldu. Önceki yıllarda Mitos Boyut Yayınları tarafından düzenlenen “Sahne Eseri Yazma Yarışması” bu yıl Nilüfer Belediyesi iş birliği ile düzenlendi. Yeni yazarları teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen yarışma bu yıl büyük ilgi gördü. 98 oyunun başvuruda bulunduğu yarışmada, Yeditepe Üniversitesi Oyunculuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Metin Balay, yazar, dramaturg, yönetmen Prof. Dr. Beliz Güçbilmez, Devlet Tiyatrosu Bursa Bölge Müdürü Ömer Naci Topçu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda oyuncu, yazar ve yönetmen olarak çalışan, Altıdan Sonra Tiyatro, Kumbaracı 50 sahnesinin kurucularından ve halen oyuncusu, yazarı, yönetmeni olan Yiğit Sertdemir ile Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncusu Pınar Hande Kaplan, Seçici Kurul’u oluşturdu. Oyunları titizlikle okuyan Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucunda Ata Tuncer'in yazdığı "Kraliçe Gece" birinciliğe değer görüldü. Fatma Onat'ın yazdığı "İsli Yaprak Sarması" ikinci seçilirken, Fatih Köse'nin yazdığı "Savaşın Son Günü" isimli eser de üçüncü oldu.

Kasım ayında düzenlenecek törende dereceye girenlerin ödülleri verilecek. Ödül töreninde ayrıca yarışmanın 2018 şartnamesi de açıklanacak.