Bozbey: Üniversitede bisiklet istasyonuna rektör izin vermedi

Bozbey, “Bir bilim insanı, bisiklet istasyonu kurmamıza izin vermedi. Nilüfer Belediyesi’nin tapulu yerlerine, bisiklet istasyonu kurmak istedik polis geldi müdahale etti” dedi. Nilüfer Belediye Meclisi, aylık olağan toplantısını, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında Halk Evi’ndeki Nilüfer “Barış Meclisi”nde yaptı. Nilüfer Belediyesi’nin bir aylık faaliyetlerinin sunumunu yapan Başkan Bozbey, bisiklet yollarının gündeme getirilmesi üzerine Nilüfer’de bisiklet kullanımını artırmak için yapılan çalışmalara dikkat çekti. Başkan Bozbey, “Çocuklar, zabıtamız, polisler bisiklet kullanımında aktifler. Her geçen gün bisiklet kullanımı Nilüfer genelinde artıyor. Nilüfer’de bisiklet yollarımız 145 kilometreye ulaştı. Ama geniş caddelerimize baktığımızda bisiklet için bağlantı yollarımız yok. Ana yollarda sorumluluk Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Biz gerekli yazışmaları yaptık ve bisiklet yollarını yapmalarını bekliyoruz” dedi.

En sağlıklı, en çevreci ve en ekonomik ulaşım aracı olan bisikleti yaygınlaştırmak için Nilüfer’de Nilespit istasyonlarının sayısını 22’ye çıkardıklarını söyleyen Bozbey, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin de bu imkândan yararlanmaları için başlattıkları çalışmanın Uludağ Üniversitesi rektörüne takıldığını ifade etti. Hem Görükle’de ve hem de üniversite kampusünde karşılıklı Nilespit istasyonları kurmak istediklerini söyleyen Bozbey şöyle konuştu: “Bu iki istasyonu da yaparak Nilespit istasyonlarının sayısı 24’e ulaşacaktı. Ama rektörümüze buradan selam olsun, istasyon kurulmasına izin vermedi. Bir bilim insanı, üniversitede bisiklet istasyonu yapmamıza bir buçuk yıl çeşitli gerekçelerle izin vermedi. Sonra Nilüfer Belediyesi’nin tapulu yerlerine, kendi arazimize bisiklet istasyonu kurmak istedik, kendimiz için değil öğrenciler için. Ama bilim insanı buna da karşı çıktı, polis geldi müdahale etti. Bunu yapan bir bilim insanı, bir rektör, daha ne diyelim. Söylenecek söz yok. Bir bilim insanının bunu yapmaması gerekir. Dedik ki Görükle’de iki istasyon kuracağız, iki tane de karşılığı olarak üniversite kampüsünde kuralım, çocuklarımız bisikletlerle gelip gitsin üniversiteye. Talep bu kadar basit, ama izin vermedi”

“HANGİ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DONATI ALANLARI ARTIYOR?”

Nilüfer Belediye Meclisi’nde gündem dışı konuşulan konulardan biri de Nilüfer’de giderek artan kentsel dönüşüm çalışmalarıydı. Kentsel dönüşümle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını da belirten Başkan Bozbey, “Bakanlıktan gelen yetkililere kentsel dönüşüm sorununun nasıl çözülebileceğini anlattım. Hatta yazılı da verdim. Bakanlık da şimdi benim dediğime geldi. Krediyi verecek, KDV’yi kaldıracak, vergi indirimi yapacak. İnsanlar kendileri yoğunluk artırmadan çözecekler. Kentleri kirletmeden çözecekler” dedi.

Yoğunluk artışı ile birlikte donatı alanlarının da artması gerektiğinin yasada bulunduğunu vurgulayan Bozbey, “Söyleyin bana hangi kentsel dönüşümde donatı alanları artıyor? Mahkeme bu nedenle projeleri iptal ediyor. 0.50 emsal artışı ilanı vererek, birebir arttırarak hem müteahhitlerin, hem de insanların kanına girdiniz. Müteahhitleri bir kuyunun içine attınız, bir de içini yağla sıvadınız, insanlar kuyuda kaldılar, çıkamıyorlar. Müteahhitler derdini bizimle paylaşıyor, ‘Yandık’ diyorlar. Biz, defalarca ‘Planları bölgesel yapalım’ diye söyledik. Planı bölgesel yapılsın, kim kiminle anlaşmak istiyorsa anlaşırdı. İnsanlara da yazık müteahhitlere de yazık. Müteahhitler masraflarını kurtaracaklarını bilseler hemen vazgeçeceklerini söylüyorlar” ifadelerini kullandı.