“Yakın” kavramını sorguladılar

Etkinliğe katılanlar “Yakın"  kavramını felsefe, arkeoloji, psikiyatri ve edebiyat gibi alanlarda sorguladı. “Yakın” kavramını merkeze alan anlatılarla mesafenin tanımlanması çabasına katkıda bulunan Yakın Buluşmaları’nın ilki Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi ve Gümüşlük Akademisi iş birliğiyle düzenlenen “Yakın” Buluşmaları’nda edebiyat tutkunları bir araya geldi. Alanında uzman akademisyenleri, yazar ve araştırmacıları bir araya getiren buluşmaların ilkinde Türker Armaner “Yakınlığın Simetrisi”ni, Hakan Atalay ve Ahmet Balad Coşkun “Psikanalizde Mesafe ve Mekân”ı tartıştı. Arkeolog İsmail Gezgin de “Yaklaşma!” konu başlığı ile gerçekleştirilen oturumda katılımcılarla buluştu.

“Yakın” kavramının felsefe, arkeoloji, psikiyatri ve edebiyat gibi alanlarda sorgulandığı buluşmalara Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Gün boyu süren buluşmalara katılanlar merak ettikleri konuları paylaşarak etkileşimli bir söyleşi gerçekleştirme imkânı buldu. Nilüfer Belediyesi ve Gümüşlük Akademisi tarafından düzenlenen “Yakın” Buluşmaları’nın ikincisi 11 Kasım Cumartesi günü saat 10:00 – 18:00 arasında Latife Tekin, Semih Gümüş, Ahmet Balad Coşkun, Tanol Türkoğlu, Abdi Güzer ve Gediz Akdeniz’in katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi’nde yapılması planlanan etkinliğe kayıt yaptırmak isteyenler 0 224 413 27 37 numaralı telefondan bilgi alabilir.