Pekinel kardeşler çocukların müzik eğitimi için sahneye çıkıyor

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Uludağ Rotary Kulübü iş birliği ile düzenlenecek konserin geliri ile çocuklar için müzik aleti alınacak. Nilüfer Belediyesi ve Bursa Uludağ Rotary Kulübü, imkânları sınırlı çocuklara, karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak amacıyla 2005 yılında kurulan Barış için Müzik Vakfı yararına önemli bir konseri düzenlemeye hazırlanıyor. Bursa’da geçen yıl, Işıktepe Mahallesi’nde kurulan Barış için Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası’na müzik aletlerinin temin edilmesine büyük katkı sağlayacak olan konserde, uluslararası müzik dünyasında, alanlarında günümüzün önder sanatçıları arasında yer alan Güher ve Süher Pekinel kardeşler sahne alacak. 11 Kasım Cumartesi günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konsere katılacak olan sanatseverler hem dünyanın en ünlü piyanist ikizlerini dinleme fırsatı yakalayacak hem de imkânları sınırlı çocukların müzik eğitimi almalarına destek vermiş olacak.

Konserde elde edilecek gelir, Bursalı çocukların sanata ulaşım hakkı önündeki engellerin kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmaya sahip çıkmak anlamında da önemli. İlk konserlerini 6 yaşında veren ve hâlen dünyanın birçok yerinde konserler vermeye devam eden Güher ve Süher Pekinel kardeşler de,  sosyal amaçlı bu konserde Bursalı sanatseverlerle hasret giderecek. Duyurulmaya başlandığı ilk günden büyük ilgi gören konser biletlerinin satışı,  Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Nilüfer gişesi, Konak Kültürevi gişesi ve Nâzım Hikmet Kültürevi gişesinde devam ediyor.