haber

Cami açılışında Bozbey’den sitem

Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini hizmetlerine yansıtan Nilüfer Belediyesi, özellikle ibadethanelerle ilgili çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi bu kapsamda, Karaman Mahallesi’nde yıkılan eski caminin yerine hayırsever iş adamı Hulusi Karakuş’un katkılarıyla yapılan 2 bin 500 kişi kapasiteli Cemal Karakuş Camisi’nin, temelinin atılmasından, hizmete açılmasına kadar birçok aşamasında destekte bulundu. İki yıl önce Nilüfer Belediyesi tarafından temeli atılan ve Hulusi Karakuş’un katkılarıyla yapılan caminin açılış töreni geniş katılımla oldu. Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, hayırsever iş adamı Hulusi Karakuş, Karaman Mahallesi Cemal Karakuş Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sami Gürbüz ile dernek üyeleri ve çok mahalle sakini katıldı.

 

Törende, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, müftülük tarafından konuşma yapmasının istenmemesine tepki gösterdi. Kürsüye çıkan Bozbey, “Ben buraya konuşma yapmaya çıkmadım. Hayırsever Hulusi kardeşime teşekkür için çıktım. Çünkü son birkaç gündür dernek yönetimine, ‘Başkan konuşma yapmasa iyi olur’ şeklinde baskı geldi. Herhalde anlamıştır herkes. Biz her yerde varız, var olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bozbey: Camilerde siyaset yapılmayacağını biliyoruz

Yapılan açılış töreninden sonra gazetecilerin soruları üzerine açıklama yapan Başkan Bozbey, müftülük tarafından, Karaman Mahallesi Cemal Karakuş Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne ve hayırsever iş adamına, törende kendisinin konuşma yapmaması için baskı uygulandığını söyledi. Bozbey, şöyle konuştu: “Son birkaç gündür müftümüzün, dernek başkanını arayıp ‘Cami açılışında başkan konuşma yapmasın, yapmazsa iyi olur, siyasi konuşma olacaktır’ şeklinde telkinlerde bulunması kabul edilemez, son derece yanlış. Onun için çok üzüldüm. Aslında müftülüğün çok yakınındayız. Müftünün belediye başkanını araması gerekirken, derneği ya da muhtarı arayarak söylemesi son derece çirkin bir davranıştır. Neticede ben Nilüfer’i temsil ediyorum.”

 

Nilüfer Belediyesi’nin, her yıl eğitime destek için okullara bütçesinden büyük pay ayırdığını hatırlatan Bozbey, aynı şekilde toplumsal alan olan camilere de 1999 yılından bu yana önemli destekler verdiğini ve vermeye de devam edeceğini söyledi. Bozbey, açılışta yaşananlara tepkisini şu sözlerle dile getirdi:  “Bugün burada açılışı yapılan Cemal Karakuş Camii’ni de su basmana kadar getirdik çevre düzenlemesini yaptık. Hayırsever iş adamımız Hulusi Karakuş geldi caminin inşaatını tamamladı. Kendisinden Allah razı olsun büyük bir destek sağladı. Bölge halkı adına, Karaman Mahallesi adına kendisine teşekkür ediyoruz. Ama müftünün yapmış olduğu bu davranışı kent halkı adına kabul etmemiz söz konusu değildir. Hiçbir yerde biz siyasal davranış yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız da. Müftü nasıl böyle bir şey düşünür anlamış değilim. 1999’dan beri ben görevdeyim hiçbir yerde siyasal bir davranış göstermedim, siyaset de yapmadım. Siyasetse, nerelerde siyaset yapıldığını müftümüz çok iyi biliyor o zaman orada siyaset yapanları engellemeli önce, görevi o. Camilerde asla siyaset yapılmayacağını biz biliyoruz. Bu camide müftülüğün bir katkısı, bir tek çivisi yoktur. Katkısı olmadığı halde sanki kendisi katkı yapmış gibi davranmaktadır.”

 

Nilüfer Belediyesi’nin camilerdeki hizmetlerini bütün halkın bildiğini söyleyen Bozbey, “Müftü bunların duyurulmasını istemiyor olabilir ama vatandaş, cemaat biliyor. Belki de bunun için çaba gösteriyor. Esas siyaseti de belki de kendisi yapıyor. Onun için bu girişimi engelliyordur. Bu hiç doğru değil, müftüyü de bu davranışından dolayı da kınıyorum” ifadelerini kullandı.