Nilüfer Kadın Korosu’ndan eğitim yararına konser

Tüm konserlerini sosyal sorumluluk projesi kapsamında Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Nilüfer Kadın Korosu, bu hafta Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi yararına Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde “Ey Güzel Kırım” temasıyla konser verdi. Kırım’daki “Bala Bahçası” adı verilen anaokulunun yapımına destek için düzenlenen veren Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki konseri, Nilüfer Belediyesi Koordinatörü Dr. Sibel Özer ile İstanbul, Ankara, Eskişehir, Düzce, Kocaeli, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Çiftlikköy, Yalova ve Gebze’den gelen Kırım dernekleri yöneticileri de izledi. 1944 Kırım Sürgünü’nde yaşanan acıların dile getirildiği, büyüklerin saygıyla anıldığı konserde Şef Dr. Aysel Gürel solo olarak “Ey Güzel Kırım” şarkısını seslendirirken, Şef Kenan Gürel ve Bursa Kırım Türkleri Derneği Başkanı Yunus Güneri de solo söyledikleri Kırım türküleriyle koroya destek verdi. İrem İdeal ve Saadet Çağman da, danslarıyla konsere renk katarken, izleyenlerden büyük alkış aldı. Sit Osman Saray türküsüyle başlayan konser, Çi Börek türküsüyle sona erdi. Konserin sonunda, Nilüfer Belediyesi Koordinatörü Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Şef Dr. Aysel Gürel’e çiçek vererek teşekkür etti.

Nilüfer Kadın Korosu, Anneler Günü’nde Mehmetçiğe armağan ettiği “Annelerin Mehmetçik Marşı”nı da konserinde seslendirdi. Konseri izleyenler arasında bulunan Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, Şef Dr. Aysel Gürel’e teşekkür ederek, Vakıf Genel Müdürü emekli Tümgeneral Yaşar Bal adına teşekkür beratı verdi. Şef Aysel Gürel de, marşın notaları ve sözlerinin yer aldığı albümü Güven’e takdim etti.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Yunus Güneri de, konserden elde edilen gelirin anaokulu yapımında harcanacağını belirterek teşekkür etti.