Yazarlar ve aşkları bu sergide

Cemal Süreya’dan Sabahattin Ali’ye, Albert Camus’dan Aziz Nesin’e, Tezer Özlü’den Tomris Uyar’a kadar pek çok yazarı ve aşklarını konu alan ‘Yazarlar ve Aşkları’ adlı sergi Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Zübeyde Asma ile Demet Asma’nın eserlerinin yer aldığı kolektif serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Koordinatörü Dr. Sibel Özer de katıldı.

Resim ile grafik tasarımını birleştiren ve kolaj tekniği kullanılarak hazırlanan eserlerde, konu olarak alınan yazar, ön planda tutuluyor. Grafik tasarımcı Zübeyde Asma, eserlerinde yazarın sevdiği, âşık olduğu, kavuştuğu ya da kavuşamadığı aşkının fotoğrafını ve ona yazdığı şiir, düz metini göz önünde bulundurarak hem grafik tasarımı hem de resmi bir araya getiren kolajlar hazırladıklarını belirtti.

Karakalem sanatçısı Demet Asma da “Hayal ettiğimiz bir sergiyi daha hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kitap okumayı çok sevdiğimiz için, sevdiğimiz yazarların aşklarından ilham alarak böyle bir sergi hazırladık. Umuyoruz ziyaretçilerimiz de, ölümsüzleşen ve edebiyata yön veren yazarlarımıza ilham kaynağı olan aşklarının öne çıkarıldığı eserlerimizi beğenirler” seklinde konuştu. 22 eserin yer aldığı sergi 16 Kasım Perşembe gününe kadar Konak Kültür Evi’nde sanatseverlerin izlenimine açık olacak.