Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’ndan çocuk oyunu

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, “İki Efendinin Uşağı” ve “Cambazın Cenazesi” isimli yetişkinlere yönelik iki oyunun ardından şimdi de yeni bir çocuk oyunu ile küçük sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bilge Buluş’un yazdığı, Melisa İclal Gürmen ve Zeynep Çelik Küreş’in yönetmenliğini yaptığı “Nota Çalan Rüzgar” isimli oyun, çocukların karşısına çıkacak.

Oyunun prömiyeri 24 Kasım Cuma günü saat 13.00’te Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapılacak. Koreografisini Adem Mülazım’ın, ışık, dekor ve müziğini Cem Yılmazer’in, yaptığı, Funda Çebi’nin de kostümlerini hazırladığı oyunda, Damla Çalışan, Ferya Soysal ve Mert Özay oynuyor.

Oyunda, hep bir masal kahramanı olmak isteyen müzisyen ile müzisyen olmak için her yolu deneyen Rüzgar’ın bir masalda karşılaşması ile başlayan olaylar anlatılıyor. Masalcı, müzisyen ve Rüzgar’ın hayallerinin gerçekleşmesi için her şeyi yapar, ama başarılı olur mu? Bu sorunun cevabı oyunda gizli.

Nota Çalan Rüzgar, 26 Kasım’dan itibaren her pazar saat 13:00’te, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde 6-11 yaş arasındaki çocuklar için sahnelenecek.