Nilüfer’in geleceği için 25 bin fidan dağıtıldı

Nilüfer Belediyesi’nin her yıl “Daha yeşil bir Nilüfer için sen de geleceğe fidan dik” sloganıyla düzenlediği ücretsiz  fidan dağıtım kampanyası 15 Ocak’ta başladı. Kampanya kapsamında isteyen herkese, limoni servi, ıhlamur, erguvan, leylandi ve oya fidanları verildi. Daha yeşil bir Nilüfer’e katkı koymak isteyen vatandaşlar kampanyaya büyük ilgi gösterdi.İsteyenler, Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Hizmet Binası’nda bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığından tutanak karşılığı ücretsiz fidanları alarak toprakla buluşturdu. Vatandaşların yanı sıra okullar ve bazı kamu kurumları da fidanlardan alarak binaların bahçesini yeşillendirdi. Gösterilen yoğun ilgi üzerine fidanlar kısa sürede tükendi ve kampanya sona erdi.

2017 yılında 21 bin 767 fidan dağıttıklarını, 2018 yılında bunu daha da arttırdıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kampanyaya ilgi gösteren yeşile sevdalı herkese teşekkür etti. Başkan Bozbey, dağıtılan fidanların yanı sıra, Park ve Bahçeler Müdürlüğü dikim programı kapsamında da bir miktar fidanın dikiminin yapılacağını belirtti. Bozbey, “Böylece bu yıl yaklaşık 30 bin fidan Nilüfer’de toprakla buluştu” dedi. Başkan Bozbey, gösterilen yoğun ilgi üzerine önümüzdeki yıllarda daha fazla fidanı halka ücretsiz dağıtarak daha yeşil bir Nilüfer için çaba göstereceklerini söyledi.