Gümüş eğitimcilere Sevgi Soysal’ı anlattı

Sevgi Soysal’ın farklı bir kişiliği olduğunu söyleyen Gümüş, “Sevgi Soysal gölgede kalan konuları, bazı eserlerinde etkili şekilde ele almıştır” dedi. Nilüfer Belediyesi’nin, 2018 yılının yazarı olarak belirlediği Sevgi Soysal ile ilgili etkinlikleri geniş katılımla gerçekleşiyor. Yılın Yazarı Sevgi Soysal etkinlikleri kapsamında yazar, eleştirmen ve yayıncı Semih Gümüş, öğretmen ve eğitim temsilcileri ile buluştu. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşen söyleşide Semih Gümüş, Soysal ve yazarlığı hakkında bilinmeyenleri anlattı. Sevgi Soysal’ın çok farklı bir kişiliği olduğuna dikkati çeken Semih Gümüş, “1970’li yıllarda Türkiye’de Sevgi Soysal imgesi vardı. Pek çok yazar ve okur ona ayrı bir hayranlık duyardı. İçine kapanık toplumun hakim olduğu dönemde Sevgi Soysal, çok farklı bir ışık gibiydi. O, kendi başına bir çekim merkeziydi. İlk kitabı ‘Tutkulu Perçem’de 1960’lı yılların edebiyat dünyası ve anlayış etkilerini çok iyi anlatmıştır. Kadın sorunlarını hiç aklından çıkarmayan ve eserlerinde sıkça yer veren Sevgi Soysal, hem çok iyi bir öykücü, hem de romancıdır” dedi.

“SEVGİ SOSYAL GÖLGEDE KALAN KONULARA ELE ALDI”

Türk edebiyatında bazı konulara az yer verildiğinin altını çizen Gümüş, “Bizim edebiyatımız toplumsal sorunlara bağlı kaldığı için çocuk, aşk, cinsellik gibi konular çok fazla ele alınmamış. Sevgi Soysal, gölgede kalan konuları bazı eserlerinde etkili şekilde ele almıştır. O, yaşadığı hayata hep farklı bakmış ve önde olmuştur. Genç yaşta hayatını kaybeden Soysal, uzun yıllar yaşasaydı, kim bilir daha neler yazardı” şeklinde konuştu. Söyleşi sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Gümüş’e anmalık hediye etti.