Gönüllü eller can dostlara uzandı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve belediye çalışanları, kırsalda yaşam mücadelesi veren can dostlar için harekete geçti. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çünkü Önemsiyoruz” etkinliğine katılan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Gizem Elmas, Nilüfer Belediyesi Koordinatörü Ali Karamık ve gönüllü belediye çalışanlarıyla birlikte yerleşim bölgeleri dışında yaşamlarını sürdürmeye çalışan can dostlarına mama dağıttı. Yağışlı havaya aldırmayan gönüllüler, Çalı, Atlas, Kayapa, Hasanağa ve Gölyazı’ya giderek, can dostların yanında oldu.

Nilüfer Belediyesi olarak merkez ve kırsalda bulunan can dostların rutin besleme çalışmalarının yanı sıra çeşitli etkinliklerle de gönüllülerle birlikte can dostlarının her zaman yanında olduklarını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu konuda duyarlı olan bütün Nilüferliler’e teşekkür etti.

“Çünkü Önemsiyoruz” diyerek yağışlı havaya rağmen yola çıktıklarını belirten Başkan Bozbey, “Gelin, sokak hayvanlarına sahip çıkalım. Onların hepsi birer dosttur. Tüm insanlarımızın, arazide ve ormanda gördüğü hayvanlara bu bakış açısıyla yaklaşmasını istiyoruz. Piknik için gittiğiniz yerlerde onlara da bir parça yiyecek verirsek, beslenmelerine katkıda bulunmuş oluruz. Can dostların geleceğe güvenle bakmasını istiyoruz. Sokak hayvanları toplumumuzun bir parçası ve kentin, hayatın gerçek birer motifleridir. Onların, yaşamak için bizlerin ilgi ve şefkatine ihtiyacı var. Zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren can dostlarımızın yaşantısına sıcak dokunuşlar yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Bir günde toplam 600 kilogram kedi ve köpek maması dağıtan Başkan Mustafa Bozbey ve gönüllü belediye çalışanları, önemli bir farkındalık çalışmasına imza atmış oldu.