Kundakçı ayakta alkışlandı

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 6. Nilüfer Tiyatro Festivali dopdolu programı ile tiyatroseverlerle buluştu. Festivalin ilk oyunu olan Kundakçı, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi. Grigory Gorin’in yazdığı, usta oyuncu Haluk Bilginer’in Türkçe’ye çevirdiği oyunun yönetmeni Muharrem Özcan. Oyun Atölyesi oyuncuları, Tuna Kırlı, D. Özder Akın, Muharrem Özcan, Tuğba Çom Makar, Tuğçe Karaoğlan, Evren Erler, Gözde Kırgız, Timuçin Başgül, Mithat Ozan Küren, Serkan Ilgaz ve Sedat Bilenler’in yer aldığı Kundakçı, büyük ilgi gördü. Oyunu, Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin katılımcıları olan görme engelli bireyler kullandıkları kulaklıklarla betimleme yoluyla takip etti. Sahne tasarımını Özlem Karabay’ın yaptığı, iki perdelik oyun izleyenlerden büyük alkış aldı.

Kara komedi türünde sahnelenen Kundakçı’da, Artemis Tapınağı'nı kundaklayan tarihteki ilk anarşistin öyküsü anlatılıyor.  Kundakçı'nın tapınağı kundaklamasında, politik ya da ahlaki bir neden yok. Kundakçı, sadece isminin daha sonraki yıllara taşınması amacıyla böyle bir işe kalkışıyor. Kundakçı, tapınağı yaktıktan sonra yakalanıyor ancak cezalandırılmıyor ve gelişmelerden anlaşılıyor ki herkesin bu kundaklama olayında belirli oranda çıkarları bulunuyor. Kısacası Kundakçı; kibirle adını yaşatmak, şan ve şöhret sahibi olmak için bu yolu seçen bir insanın hikâyesini anlatıyor.