Bozbey: Gençler karar süreçlerinde yer almalı

Türkiye'de gençlerin, toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılımlarını sağlama hedefiyle çalışan Ulusal Gençlik Parlamentosu, Marmara Buluşması’nı Nilüfer’de gerçekleştirdi.  Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya 10 ilden 40 temsilci genç katıldı. Toplantının açılışında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de yer aldı. Gençlere yönelik çalışmalarının her geçen gün arttığını belirten Başkan Bozbey, “Genç dostu kent Nilüfer’de sizlerle birlikte olmak, sizleri ağırlamak bizler için gerçekten çok sevindirici. Biz kentimizde, gençlerin sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere; istihdam olanaklarına; ulaşım, konut, güvenlik gibi kentsel hizmetlere kaliteli ve kapsamlı bir şekilde ulaşmaları için çaba harcıyoruz. En önemlisi, gençlerin Nilüfer’de planlama ve karar süreçlerine katılımlarını sağlamak konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Örneğin, Stratejik Planımızı, gençlerin de katılımıyla hazırlamak hedefindeyiz” dedi. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin, kentteki sorunlara yönelik önerilerinin dikkate alındığını belirten Bozbey, Gençlik Meclisi’nin kente, topluma, dünyaya dair söylenecek sözlerin dile getirildiği bir oluşum olduğunu  belirtti.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin geçen yıl Ulusal Gençlik Parlamentosu 13. Genel Kurulu’nda “Yılın Gençlik Meclisi” seçildiğini de hatırlatan  Başkan Bozbey şöyle devam etti.:  “Şu anda, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde 120 gencimiz aktif olarak yer alıyor.  Gençlerin karar süreçlerinde yer almaları, demokrasi adına hem kazanım hem de sahiplenilmesi gereken bir haktır. Bunun yanı sıra, Türkiye’de demokrasinin yerelden yeşerdiği kentimizde, Mahalle Komiteleri yapılanmamızda  genç kotamız bulunmaktadır.

18-29 yaş arası gençler, Mahalle Komitelerinde temsil edilmektedir. Hatta her okul tarafından belirlenen temsilciler, bulundukları mahallelerin komitelerinde doğal üyedir Nilüfer Gençlik Ofisi’ni yaklaşık iki yıl önce yaşama geçirdik. Buradaki amacımız gençlerin öneri, sorun ya da fikirlerine en kısa zamanda yanıt vermektir. Gençlik Ofisimiz şu anda, üniversite öğrencilerinin nüfus yoğunluğunun büyük bölümünü oluşturduğu Görükle’de hizmet veriyor.

Ayrıca, Nilüfer İnovasyon Merkezimiz de, gençlerin yaratıcı fikirlerini uygulama ve yaşama geçirme noktasında önemli bir rol üstleniyor. Her yıl düzenlediğimiz ÜnisporFest de yine gençlerle birlikte olgunlaştırıp yaşama geçirdiğimiz bir projedir. Gençlere yönelik sürdürülebilir çalışmalarımız kapsamında Nilüfer Müzik Festivali’ni de saymak gerekir.

Kısacası biz, Nilüferliler olarak gençlerin katılım hakkını, kültürel, sportif ve sosyal ihtiyaçlarını önemsiyoruz, genç dostu bir kent olmak arzumuzu, eyleme de geçiriyoruz. Bu çerçevede sizlerin önerilerinin her zaman Nilüfer’de dikkatle ele alınacağını vurgulamak istiyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Ulusal Gençlik Parlamentosu Marmara Bölgesi Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisleri'nin birlikteliği ile ülke çapında kurumsallaştırılan Ulusal Gençlik Parlamentosu, Türkiye'de gençlerin, toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılımını hedefliyor. Bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiren parlamento, gençlik politikasının geliştirilmesine de destek veriyor.