Türk ve Yunan ezgileri dostluk için yankılandı

Nilüfer Belediyesi, farklı ses ve yorumları “Nida Ateş’le Buluşmalar” programında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Sanatseverlerin, her ay usta sanatçıları canlı dinleme fırsatı bulduğu “Nida Ateş’le Buluşmalar” programının bu ayki konuğu, aralarında Yunanistan’ın en önemli buzuki sanatçılarının da bulunduğu “Parapetamenoi” isimli grup oldu. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum’da gerçekleşen müzik dolu geceye, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile çok sayıda sanatsever katıldı. Yunanistan’da geleneksel müzik olarak kabul edilen ‘Rebetiko’ müziğinden parçalar seslendiren gruba, Nida Ateş de eşlik etti. İzmir’in Kavakları, Yedikule, Darıldın mı Cicim Bana, Kâtibim gibi parçaların hem Türkçe hem Yunanca seslendirildiği gecede Nida Ateş, Bülent Ecevit’in yazdığı Türk-Yunan şiirini de okudu. Gecenin sonunda Nida Ateş ve konuk grup Parapetamenoi, ayakta alkışlandı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, barış mesajları ileterek sanatçılara Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına çiçek verdi.