Kadınların el emeği eserleri sergilendi

Nilüfer Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerini el emeği çalışmaları, Çamlıca Kurs Merkezi’nde düzenlenen Yıl Sonu Sergisi’nde gözler önüne serildi. Kursiyerlerin giyimden ev mefruşatına, takı tasarımdan çini sanatına kadar çok sayıda eserin yer aldığı serginin açılışına Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral eşi Hande Oral, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Turan, Çamlıca Mahalle Muhtarı Orhan Öztürk ile çok sayıda siyasi parti temsilcisinin yanı sıra kursiyerler ve davetliler katıldı. Halk oyunları ekibinin Bursa yöresi oyunuyla başlayan törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, halk eğitim çalışmalarının beşikten mezara kadar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Bu konuda emek verenlere teşekkür ediyorum. Ölünceye kadar mutlak eğitilme ihtiyacımız oluyor. Çağ değişiyor, teknoloji değişiyor ve bunları öğrenmek için de Halk Eğitim Merkezleri’ne ihtiyaç duyuyoruz. Bu kurslarla birlikte halkımızın bilgi ve birikimi artmış oluyor. Birçok kişi kurslara başlamadan önce ‘Ben bunu yapamam’ diyerek başlıyor ama eminim ki sonunda bu işleri yaptığınıza kendiniz dahi inanamadınız. Bunun örneklerini çokça görüyoruz. Maalesef kendi yeteneklerimizi sonradan öğrenebiliyoruz. Keşke çocukken ortaya çıksa da bu ülkenin çıtasını birkaç kat daha yukarıya çıkarma imkânına sahip olsak” diye konuştu.

“İnsan eğitimle doğmaz ama eğitimle yaşar” diyerek sözlerine başlayan Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral da Halk Eğitim Merkezlerinin önemini vurguladı. Oral, çaba ve emek gösteren kursiyerleri kutlayarak tebrik etti. Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikaları verildi, serginin açılışı yapıldı. Nilüfer İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin Yıl Sonu Sergisi’ni gezen Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadınların eserlerini hayranlıkla inceledi. Kursiyerlerin el emeği eserlerinin yer aldığı sergi 11 Mayıs’a kadar Çamlıca Kurs Merkezi’nde ziyaret edilebilir.