Öğrencilerin, çağdaş koşullarda eğitim görebilmesi için bugüne kadar eğitime verdiği büyük destekle Türkiye’de örnek olan Nilüfer Belediyesi, Güngören Mahallesi’ne bir anasınıfı kazandırdı. Güngören İlkokulu yanında atıl durumda bulunan lojmanın bakım, onarım ve bahçe düzenlemesini yapan Nilüfer Belediyesi’nin, hayırsever Yılmaz Ailesi ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Çek(i)mece Proje Gönüllüleri’nin de desteğiyle hayata geçirdiği anasınıfı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Gizem Elmas, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mayuk, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Güngören Mahalle Muhtarı İsmail Taşdemir, hayırsever Yılmaz Ailesi adına Dr. Halil Yılmaz, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Güngören İlkokulu Müdürü Cengiz İçer, Güngören Mahallesi sakinleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Açılış töreninde Güngören İlkokulu ve anasınıfı öğrencileri gösteri yaptı. Gösteri, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak 20’nci yıla geçtiğimiz bu süre boyunca hep, her şeyin başı eğitim dedik. Kim, eğitime bir katkı koyuyorsa, onun elini öperiz. Kurum olarak bugüne kadar bir yandan kente yeni okullar kazandırırken bir yandan da okullarımıza çevre düzenleme, temizlik, onarım, personel desteği gibi hizmetlerimiz oldu. Okullarımızla ve öğrencilerimizle çok sayıda özel projelere imza attık. Eğitim kenti Nilüfer’e yakışır hizmetleri, bugüne kadar sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Çocuklara, bir müzik aleti çalmaları, sporun bir branşı ve güzel sanatlar alanında bir dalla ilgilenmeleri talebini ileten Başkan Mustafa Bozbey, “Bu talebimi gittiğim her yerde söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Eğer bunları yaparsak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkabiliriz. Gelişmiş toplumlara ve eğitim sistemlerine baktığımızda, bunları gerçekleştirdiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Çocukların, iyi bir insan olarak yetişmesinin sağlanmasında, herkesin sorumluluğu olduğunu dile getiren Başkan Bozbey, “Bu sorumluluk bilinciyle bundan böyle de bu tür projelere destek vereceğiz. Ortaklaşarak bu projeleri devam ettireceğiz. Katkısı olan herkese gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hayırsever Yılmaz Ailesi adına konuşan Dr. Halil Yılmaz da şöyle konuştu: “Vefat eden ablam Nurgül Yılmaz’ın vasiyeti üzerine, eğitime bir katkıda bulunmak istedik. Bu sayede Güngören İlkokulu’na anasınıfı kazandırdık. Bu durumdan çok memnun olduk. Katkımızı çok güzel bir şekilde değerlendirdikleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

İmecenin, Türk kültürünün en önemli parçalarından biri olduğunu belirten ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar da, ortaya konan çalışmanın da tam anlamıyla bir imece olduğunu ifade etti. Çek(i)mece sosyal sorumluluk projesine büyük önem verdiklerini belirten Küçükkayalar, hedeflerinin, tüm paydaşlarla birlikte gönüllülük esasıyla Bursa’nın kırsaldaki tüm anaokulu, ilkokul ve ortaokullarında benzer çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mayuk da, kırsal bölgelerdeki okullara yapılan desteğin önemine değindi. Mayuk, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Güngören Mahalle Muhtarı İsmail Taşdemir de, Güngören halkı, öğretmenler ve öğrenciler adına emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm paydaşlara plaket vererek teşekkür etti ve tüm çocuklara, çeşitli hediyeler verdi. Başkan Bozbey daha sonra paydaşlar ve öğrencilerle birlikte Güngören İlkokulu Anasıfını’nın açılışını gerçekleştirdi.