Bozbey: Kentsel yenileme Konak’ta mağduriyete yol açtı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her hafta cuma günleri makamını Nilüfer'in farklı bir mahallesine taşımaya devam ediyor. Başkan Burada projesi kapsamında bu hafta Konak Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Bozbey, ilk olarak Konak Mahalle Muhtarı Hale Çağan ile görüştü. Mahallede yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi alan Bozbey, vatandaşların kentsel yenileme çalışmaları nedeniyle mağdur olduğuna dikkat çekti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Konak Mahallemiz Nilüfer'in eski ve en büyük mahallelerinden biri. Bu bölgede kentsel yenileme, birilerine göre de kentsel dönüşüm maalesef var. Burada da binalar komple yıkılıyor ama vatandaş mağdur durumda. Bu mağduriyetin giderilmesi için taşın altına elimizi koymamıza rağmen çözüm olmadı. Ama umuyorum Büyükşehir Belediyesi bu konuyla ilgili çözümü net olarak ortaya koyacaktır. Kentsel dönüşümle mahallemizin kirlenmesini arzu etmiyoruz. Mahallemizin nüfus artışının fazla olmasına hiç kimse razı değil. Mahalle halkına göre karar vermek, bizce en doğrusu” dedi.

BOZBEY: KENTTE YAŞAYANLARIN MUTLU YAŞAM HAKKI VAR

Nilüfer Belediyesi’nin bu alanda da farklılık yaratarak, Mahalle Komiteleri’nde alınan kararları dikkate aldığını söyleyen Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Biz demokrasiyi her alanda arzu ediyoruz. Özgürlükleri, adaleti ve özellikle de insan haklarını, mutlu yaşam haklarını herkesin hissetmesini istiyoruz. Çünkü kent yaşamı son derece önemli. Kentte yaşayanların mutlu yaşama hakkı vardır. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır bu konuda öncüyüz ve öncü olmaya devam edeceğiz."

Kentsel yenilemenin yeni sorunları da beraberinde getirdiğini söyleyen Bozbey, "Konak Mahallemizde sorunlar var. Kentsel yenilemenin başlamasıyla birlikte maalesef altyapılarda, yollarda ve tretuvarlarda önemli tahribatlar söz konusu ve olmaya da devam edecek. Umarım yoğunluk artırıcı konulardan vazgeçilir ve kent yaşamı, mutlu bir yaşam alanı olur" diye konuştu.

AVRUPA ŞAMPİYONUNDAN BOZBEY'E ZİYARET

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Burada Karavanı'nda bilek güreşinde Avrupa Şampiyonu olan Aysu Melek Damar'ı da ağırladı. Bulgaristan'ın Sofya kentinde 26-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda iki altın madalya kazanan Aysu Melek Damar, sevincini Bozbey ile paylaştı. Aysu Melek Damar, Avrupa Şampiyonası'nda sağ ve sol kol müsabakalarını namağlup tamamladığını ve 2018 yılı Ekim ayında katılacağı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'ndan da madalya ile döneceğinin sözünü Bozbey'e verdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Avrupa şampiyonluğunu kazanan Aysu Melek Damar'ı tebrik ederek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda başarılar diledi.