Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu başlıyor

16 Temmuz’da Yaz Okulu’nda 43 mahalleden 7-12 yaş arasındaki çocuklar, drama, halk oyunları, resim, ritim, ebru ve bilim atölyeleri ile hem eğlenecek hem öğrenecek. Nilüfer Belediyesi, yaz tatili boyunca çocuklara ve gençlere yönelik kültür sanat ve spor yaz okulları ile çeşitli atölyeler açmaya devam ediyor. Çocukların yaz tatilini daha verimli bir şekilde geçirebilmeleri için gerçekleştirilen etkinlikler, büyük ilgi görüyor. Bu etkinliklerden biri olan Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu da yeni sezonu açıyor. 2016 sezonundan bu yana bin 500’e yakın çocuğun katıldığı Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu, yeni sezonda da 43 mahalleden, 7-12 yaş arasındaki bin çocuğu, bilim ve sanatla buluşturacak.

Yeni arkadaşlıkların edinildiği, çocukların, doğanın içinde sanat ve bilimle buluştuğu Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu, bu yıl da dopdolu programıyla 16 Temmuz’da başlıyor. Balat Atatürk Ormanı’nda günübirlik düzenlenecek olan etkinliklere katılacak olan çocuklara, üç öğün beslenme ve ulaşım imkanı ücretsiz olarak sunuluyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüferli çocuklara, kampa katılarak güzel bir gün geçirmeleri çağrısında bulundu. Bozbey, “Bu yıl drama, halk oyunları, resim, ritim, ebru ve bilim atölyelerinin gerçekleştirileceği Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’na katılacak olan çocuklar, hem öğrenecek hem de keyifli bir gün geçirecek. 16 Temmuz’da Kültür Mahallesi çocuklarının katılımıyla başlayacak olan Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu, 10 Ağustos Perşembe günü Yolçatı ve Doğanköy Mahallesi çocuklarının katılacağı programla sona erecek. Bütün çocuklarımızı bu süre içinde kampa katılmaya davet ediyorum” dedi. 7-12 yaş arası çocuklarını, Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’na göndermek isteyen aileler, bulundukları mahallelerin muhtarlıklarına giderek başvuru yapabilir ve  452 45 00 numaralı hattan bilgi alabilir.