Liseli gençlerin başarısı Bozbey’i gururlandırdı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, First Robotics Competition (FRC) yarışlarının Türkiye ayağında, Nilüfer Belediyesi’nin de destekleriyle “First Nilüfer Team” adıyla Bursa’yı başarıyla temsil eden Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerini makamında ağırladı. Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette Atatürk MTAL Müdürü Ömer Pınarlı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi öğretmenleri Rüştü Çakır ile Taner Ünal da yer aldı.

Öğrenci ve öğretmenleri emeklerinden dolayı kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başarılarının artarak devam etmesini diledi. Başkan Bozbey, “İlerde sizleri daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Emeğinizin ve beyin üretiminizin karşılığını mutlaka alacaksınız. Sizler, inanıyorum ki üreteceğiniz değerlerle birlikte katma değeri yüksek ürünler de üreterek, bu ülkenin geleceğine imza atacaksınız. Bu ülke, işte o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine büyük anlamda ulaşır. Bunu sizlerden bekliyoruz ve size güveniyoruz. Bizler de, elimizden gelen desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BOZBEY’E TEŞEKKÜR

FRC yarışlarına Amerika, Çin, Kanada, İsrail, Meksika, Avustralya ve Türkiye’nin ev sahipliği yaptığını belirten Atatürk MTAL Müdürü Ömer Pınarlı da, turnuvanın Türkiye ayağına çeşitli illerden 64 takımın katıldığını belirtti. 19-22 Ekim Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen yarışmada, Nilüfer Belediyesi’nin de destekleriyle Makine, Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve İklimlendirme, Otomasyon Bölümü öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan “First Nilüfer Team” adıyla Bursa’yı temsil eden tek takım olduklarını ifade eden Pınarlı, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Pınarlı şöyle devam etti: “Bu yıl Bursa’dan katılım gösteren tek meslek lisesi ve devlet okulu olmamız ve yarışmaya ilk kez katılmamız bizi heyecanlandırdı. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimizle birlikte yaz tatili boyunca robot kiti üzerinde çalıştı. Sıralamada 5’inciliğe kadar yükselen ekibimiz, mekanik bir arıza nedeniyle yarışma finallerinde yedeğe kaldı. Kazandığımız bu deneyimle, önümüzdeki turnuvalarda daha yüksek başarılar elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.

SPONSOR ARIYORLAR

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 1 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek uzay ve havacılık konulu “Deep Space” turnuvasına hazırlandıklarını belirten Ömer Pınarlı, yarışmanın 6 hafta öncesinde istenen tasarımı hayata geçirebilmek için sponsorlara ihtiyaçları olduklarını vurguladı. Atatürk MTAL Müdürü Ömer Pınarlı, Deep Space yarışmalarına katılabilmek için Bursa’daki tüm kurum, kuruluş ve işletmelerin desteğini beklediklerini ifade etti.