Nilüfer’in Sultanları Beşiktaş galibiyetiyle çıkışını sürdürdü

Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nin 16. hafta maçında Beşiktaş’a konuk oldu. İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan maça iki takım da dengeli başladı. Büyük mücadele içinde geçen maçın ilk setini Beşiktaş 25-23 kazandı. İkinci sette de file önü üstünlüğünü elinde bulunduran Beşiktaş bu seti de rahat bir şekilde 25-15 kazanarak setlerde 2-0 öne geçti. Büyük çekişme ve heyecan içinde geçen üçüncü setin uzatma sayılarında Nilüfer Belediyespor 27-25 kazandı. Dördüncü sete de etkili başlayan Nilüfer’in Sultanları üstün oyununu rakibine kabul ettirdi ve 25-15 gibi açık bir farkla kazanarak skoru 2-2 ye taşıdı.

Maçın galibinin belirleneceği uzatma setine Nilüferli voleybolcular baskılı başladı ve saha değişimine 8-7 üstün girdi. Saha değişiminin ardından özellikle bloklarda etkili oyununu sürdüren mavi yeşil beyazlı voleybolcular, Beşiktaş’ın sayı kazanmasına fırsat vermedi. Nilüfer Belediyespor bu seti de 15-8 gibi farklı kazanarak maçtan 3-2 galip ayrıldı ve Beşiktaş'ı deplasmanda mağlup etti. Son haftalardaki istikrarlı çıkışını sürdüren Nilüfer ekibi 8. galibiyetini alarak 6. sıraya yükseldi. Nilüfer’in Sultanları 3 Şubat Pazar günü saat 17.30’da ligin güçlü ekiplerinden Vakıfbank ile Cengiz Göllü Spor Salonu’nda karşılaşacak.