Nilüfer’in Sultanları'ndan öğrencilere spor çağrısı

22 branşta 2 bin lisanslı sporcusu ile spor alanında önemli bir yere sahip olan Nilüfer Belediyespor, gençlerin spora ilgisini artırmak için de çalışmalar yapıyor. Nilüfer Belediyespor sporcuları, sportif alanda elde ettiği başarıların yanı sıra 7'den 70'e her yaştan insanın spor yapmasını sağlamak için de toplumun farklı kesimleriyle bir araya geliyor. Nilüfer Belediyespor'un "Sporcular Öğrenciler ile Buluşuyor" etkinlikleri kapsamında Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nde başarılar elde eden Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Cavit Çağlar Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Cavit Çağlar Ortaokulu öğrencilerinin merakla dinledikleri Nilüfer Belediyespor Başantrenörü  Alper Hamurcu, “Voleybol takımımız sezon sonunda Avrupa kupalarına katılacak bir sıralamayı hedefliyor.  Nilüfer’in ve Bursa’nın adını Avrupa’da duyurmak için tüm ekibimiz disiplin ve özveri ile çalışıyor” diye konuştu. Hamurcu, “Spor yapmamak için hiçbir bahaneniz yok.  Hangi branşta olursa olsun mutlaka bir spor dalına yönelin. Sizlerin kişisel gelişiminiz, hayat disiplininiz, toplumsal bakış açınız genişlemesi için mutlaka spor ve sanatın bir dalıyla ilgilenin” diyerek öğrencilerden mutlaka sporla ilgilenmelerini istedi. Nilüfer Belediyespor'un başarılı kaptanı Zeynep Seda Uslu da “Ben ve takımımızdaki bir çok arkadaşım sizin yaşlarınızda spora yöneldik ve profesyonelleştik. Sporcu olmak için genç kalmış sayılmazsınız. Günümüzde aileler, okullar, belediyeler çocukların sporcu olması için büyük çabalar sarf ediyor.  Artık ülkemizde spor ve eğitimin birlikte yapılabileceğini tüm toplum olarak anladık. Takım arkadaşlarımın hepsi ya üniversite mezunu ya da üniversite öğrencisi” diye konuştu. Uslu ayrıca, öğrencileri hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe Opet maçına da davet etti.

Öğrencilerden yabancı oyunculara gelen “Türkiye’yi nasıl buldunuz?” sorusunu yanıtlayan Nilüfer Belediyespor’un İsveçli smaçörü Alaxsandra Laziç, “Türkiye’ye gelmeden önce de Vestel Venüs Sultanlar Ligi’ni takip ediyordum. Gelirken önyargısız geldim. Tahmin ettiğimden daha güzel bir ülke ve daha güzel bir şehirle karşılaştım. Sadece Türk mutfağına alışmakta zorlandım" diye konuştu.

Öğrencileri bilinçlendikleri için sporculara teşekkür eden Cavit Çağlar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Fikret Aktan da “Tema Vakfı tarafından ağaçlandırılan Kırklareli Ataköy Hatıra Ormanı’na  Nilüfer Belediyesporlu voleybolcular ve teknik kadronun tamamının adının yer aldığı 22 adet fidanı diktirdiklerini" açıklayarak, belgelerini verdi.