Nilüfer’de kadın dernekleri satış ünitelerine kavuşuyor

Kadın derneklerine verdiği destekle Türkiye’ye örnek gösterilen Nilüfer Belediyesi, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Nilüfer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 15 mahallede kadın derneklerinin kullanımına verilecek satış üniteleri yapılıyor. Her biri 101 metrekareden oluşan tek katlı prefabrik yapıların yeri Mahalle Komiteleri tarafından belirlendi.

Kadın derneklerine üye kadınlar, satış ünitelerinde ele emeği ürünlerini tüketiciyle buluşturma imkânı sunacak. Veranda, salon, yönetim odası, mutfak, tuvalet gibi bölümlerden oluşan yapıların kısa sürede hizmete sunulması hedefleniyor. Demirci, Esentepe, Ertuğrul, Konak, İrfaniye, Çamlıca, Kayapa, Kültür, Cumhuriyet, Işıktepe, Yolçatı, Balat, Büyükbalıklı, İhsaniye ve Barış Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan satış ünitelerinin imalatına başlandı. Nilüfer Belediyesi, kırsal bölgelerde satış üniteleri yapılan yerlerde daha önce ekmek fırınları da yapmıştı. Böylece kadınlar fırınlarda yaptıkları ekmekleri de bu satış ünitelerinde tüketiciyle buluşturabilecek.

“KADIN DERNEKLERİNE DESTEK SÜRECEK”

Her fırsatta kadın derneklerinin yanında olduklarını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kadın yaşamın her noktasında bulunmalı. Kadın değişirse, aile, kent, ülke değişir. Nilüfer Belediyesi olarak, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda kadınların özgür birer birey olması en büyük arzumuz. Kadının, sadece tüketimde değil, üretimde de mutlaka aktif olması gerekiyor. Kurum olarak Nilüfer’deki kadın dernekleriyle iş birliği yaparak, onları hem üretime teşvik ediyoruz hem de ekonomik anlamda kazanç elde etmelerini sağlıyoruz. Bu projeyle de kadınlarımızın ürettiklerini satarak bütçelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu projeyle daha fazla derneğimize satış imkanı sunacağız” dedi.