“Evlerin İnsan Halleri” Nâzım Hikmet Kültürevi’nde

Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Doç. Dr. Sezin Türk Kaya’nın “Evlerin İnsan Halleri-Baskılar, Süreçler, Kalıplar’ isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Kaya’nın 22 eserinin yer aldığı sergide, baskı resimlerin yanı sıra sanatçının üretim sürecini de paylaştığı kalıplar ile bu kalıpları oluştururken kullandığı malzeme ve materyalleri içeriyor.

Yoğun ilgi gören serginin açılışına, Nilüfer Belediyesi Başkan Koordinatörü Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olan Güney Özkılınç, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Yüce ve sanatseverler katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sanatçıyı kutlayan Sibel Özer, sanatın kenti Nilüfer’de başarılı çalışmalara ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

UZAKTAN BAKTIĞIM YAPILAR

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Doç. Dr. Sezin Türk Kaya, sergideki eserlerin belli bölgelerdeki evleri temsil ettiğini belirterek, “Bazıları kendi gidip gördüğüm yerler. Bazıları da aslında görmek, yaşamak istediğim yerler, hayal ettiklerim aslında. Çalışmalarımı, insanların bir dönem içinde yaşadıkları, hatıralar bıraktıkları, sonra terk ettikleri, ayrılmak zorunda kaldıkları binaları hedefleyerek gerçekleştirdim. Son 3-4 yıllık bir kısmı kapsıyor. Bu sergide aslında uzaktan baktığım yapılar var. İçinde var olduğuna inandığım hikayeler üzerinden gidiyorum. Belki gelecekte içeriden de görüntüler sunabilirim” dedi.

Kaya, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e destekleri için de teşekkür etti. Sezin Türk Kaya’nın “Evlerin İnsan Halleri” isimli sergisi, 7 Nisan’a kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerin izlenimine açık kalacak.