Nilüfer Tiyatro Festivali’nde bir yol hikayesi: Kıyı

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 7. Nilüfer Tiyatro Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festivalde seyirciyle buluşan oyunlardan biri de Moda Sahnesi’nin ‘Kıyı’ isimli oyunu oldu. Yoğun ilgi gören oyun, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde tiyatro meraklıları ile buluştu. Wajdi Mouawad’ın yazdığı, Ayberk Erkay’ın çevirdiği, Kemal Aydoğan’ın yönettiği ‘Kıyı’, savaş nedeniyle Batı’ya göç etmiş bir ailenin oğlunun, babasını gömmek için onu memleketine getirmesi ve gömmek için yer arayışını anlatıyor. Sürgün, kurban, göç, şiddet, kahkaha gibi kavramlarla örülü oyun, bir yol hikayesini konu alıyor.

Kıyı’da, Onur Ünsal, Uluç Esen, Caner Erdem, Mert Şişmanlar, Melek Ceylan, Barış Yurtsever, Çağla Buldak ve Talha Kaya rol aldı. 150 dakika süren iki perdelik oyunda, Kıyı ekibi de enerjileriyle izleyicileri etkilemeyi başardı. Oyun sonrası kısa bir söyleşi de gerçekleştiren tiyatro ekibi, izleyicilerin sorularını yanıtladı.