Nilüfer Tiyatro Festivali binlerce kişiye tiyatro keyfi yaşattı

Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 7. Nilüfer Tiyatro Festivali, Bursalılar’ı bu yıl birbirinden değerli oyunlarla buluşturdu. ‘Sonra Açılacak Perde’ sloganıyla düzenlenen festivalde sanatseverler, 19 gün boyunca birbirinden farklı oyunları izleme şansı buldu. Büyük ilgi gören  festivalde, usta Şener Şen “Zengin Mutfağı”, Genco Erkal “Merhaba”, Rutkay Aziz “1984 Büyük Gözaltı”, Haluk Bilginer de “Kral Lear” adlı oyunlarla izleyicilerin karşısına çıktı. Festivalde toplam 23 tiyatro topluluğu, 30 temsille seyirci karşısına çıktı. 6 atölye çalışması, 1 sergi ve 8 söyleşinin gerçekleştiği Tiyatro Festivali’nde toplam 11 bin 500 seyirci oyunları izledi. Muammer Yanmaz’ın “40 Ayna” isimli fotoğraf projesi de festival boyunca Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime sunuldu. Bazı oyunların sonrasında tiyatro ekipleri söyleşi yaptı.

KAPANIŞ NİLÜFER BELEDİYESİ KENT TİYATROSU’NDAN

Festivalin kapanış galası  27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne özel hazırlanan bir program ile Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapıldı. Burçak Çöllü tarafından hazırlanan, Ayşe Gülerman ile Gökhan Kum sunumuyla gerçekleştirilen kapanış galasında Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun oyuncuları, tiyatrodan bilinen şarkıları, tiyatro ritüelleri ile sentezleyerek izleyenlere sundu. 9 Mart-27 Mart arası gerçekleştirilen 7’inci Nilüfer Tiyatro Festivali’ne, Bursalılar yoğun ilgi gösterdi ve birçok oyunun biletleri çıktığı gün tükendi. Nilüfer Belediyesi tarafından daha önce 2 yılda bir düzenlenen festival, artık her yıl düzenlenecek.