Türk ressamların değerli eserleri bu sergide

Kültür sanat kenti Nilüfer, yine çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi, 75. kuruluş yıl dönümünü kültür sanat etkinlikleriyle kutlayan Yapı Kredi iş birliğiyle Türk resim sanatının önemli ressamlarının eserlerini, Bursalı sanatseverlerle buluşturdu. Resimlerinde sıkça Bursa Yeşil Cami’ni kullanan figüratif resmin kurucusu Osman Hamdi Bey’den Bursa’nın yetiştirdiği en önemli ressamlar arasında bulunan Şefik Bursalı’ya kadar birçok önemli ressamın peyzaj, natürmort, soyut resim gibi farklı üsluplarda yapılan eserinin yer aldığı “Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler Sergisi”, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde açıldı.

Kültürün ve sanatın korunarak gelecek kuşaklara aktarılması hedefiyle 1954 yılından bu yana Yapı Kredi Koleksiyonları’nı oluşturan banka, koleksiyonundaki Bursa’yı konu alan ve Bursalı ressamların da yer aldığı eserleri, bu sergide izlenime sundu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Yıldız ile Dr. Sibel Özer, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdür Yardımcısı Veysel Uğurlu ve Yapı Kredi Marka Yönetim Direktörü Arda Öztaşkın’ın açılışını gerçekleştirdiği sergi ilk günden yoğun ilgi gördü.

Başkan Turgay Erdem de sergiyi gezerek, resimleri tek tek inceledi. Kültür sanat alanında önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği değeri de vurguladı. Bugüne kadar en özel sergileri Bursalılar ile buluşturmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Turgay Erdem, tüm sanatseverleri Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler Sergisi’ni izlemeye davet etti. İbrahim Çallı, Cevat Dereli, Abidin Dino, Halil Paşa, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Hikmet Onat, Avni Lifij gibi en önemli ressamların değerli eserlerini barındıran Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler Sergisi’yle, figüratif resmin kurucusu Osman Hamdi Bey’in “Feraceli Kadınlar” adlı çalışması da ilk kez Bursa’ya taşındı. Cemal Tollu’nun, “Bursa Setbaşı” resmi de, sergi kapsamında Türkiye’de ilk kez sergileniyor. Birbirinden değerli sanat eserlerinin yer aldığı “Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler Sergisi”, 28 Eylül tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

“Atatürk’ün not defterinden şarkılar”

Sergi kapsamında bir de konser gerçekleştirildi. “Atatürk’ün Not Defterinden Şarkılar” adlı konserde, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca severek dinlediği musiki eserler seslendirildi. Sanatseverlerin ilgiyle izlediği konserde, Atatürk’ün yaşamından önemli kesitler de paylaşıldı. Konserin sonunda salonu dolduranlar, “Gençlik Marşı”nı hep bir ağızdan söyledi.  Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, sanatçılara teşekkür ederek çiçek verdi.