Bursa’daki herkesi tiyatro ile buluşturma amacı taşıyan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu 6’ncı sezonu açmaya hazırlanıyor. Tiyatro tutkunlarının heyecanla beklediği yeni sezon, 2 Ekim’de “Hayalinin Hayali” isimli oyunla başlayacak. Tiyatroseverler sezon boyunca 2’si çocuklara yönelik olmak üzere toplam 9 oyunu izleme şansı bulacak. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun yeni sezon programı, Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.

9 oyun sahnelenecek

Nilüfer’de, 2007 yılından buyana tiyatro adına güzel şeyler yapıldığını vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “2014’ten buyana da “Nilüfer Tiyatro” adıyla düzenli olarak her hafta perde açan tiyatromuz, seyircinin de artan ilgisiyle kurumsal bir kimlik kazandı. Bugün artık ülkemizde tanınan bir kurum tiyatrosu haline gelen Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, 6. sezonuna zengin bir programla giriyor. 2 Ekim’de  “Hayalinin Hayali” isimli oyunla açılacak olan yeni sezonda, 2’si çocuklara yönelik olmak üzere toplam 9 oyun sahneye konulacak. Tiyatro adına umut yeşerten çalışmalar yapan Nilüfer Kent Tiyatrosu, yeni sezonda iki yeni oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak. Oyunlardan biri “Hayali'nin Hayali”, diğeri “Yangınlar” isimli oyun. Sezonun yeni çocuk oyunu da Sihirli Keman isimli oyun olacak. Bu sezon ayrıca önceki sezonlarda sahneye konulan ve yoğun ilgi gören, “Beni Bekleme Kaptan”, “Cambazın Cenazesi”, “III.Reich’ıin Korku ve Sefaleti”, “Kanlı Düğün” ve “Titanik Orkestrası” ile çocuk oyunu “Yeni Dünya Bir Uzay Macerası” adlı oyunlar da tekrar sahnelenecek. 2 Ekim’de saat 20.00’de Nazım Hikmet Kültürevi’nde yapılacak “Hayalinin Hayali” isimli oyunun prömiyerine ve sezon açılışına tüm tiyatroseverleri davet ediyoruz” dedi.

Tiyatro Festivali 7 aya yayılacak

Nilüfer Tiyatro Festivali’ni bu yıl bütün sezona yayma kararı aldıklarını ifade Başkan Turgay Erdem, “Ekim ayında başlayıp 2020 Nisan ayına kadar sürecek olan sezon boyunca, her ay festival oyunlarını farklı sahnelerde tiyatroseverlerin karşısına çıkaracağız. Bu yıl tiyatro bilet fiyatlarımız 15 ve 20 lira olarak belirlendi. Ayrıca tiyatromuzda “askıda bilet” uygulamasını başlatıyoruz. Maddi durumu uygun olmayan öğrenciler başta olmak üzere, her yaştan insanın faydalanabileceği uygulama kapsamında, internetten ya da gişeden bilet alan vatandaşlarımız isterlerse fazladan bir bilet alıp “askıda bilet” uygulamasına katılacaklar. Böylece sanatın-tiyatronun herkes için ulaşılabilir olmasına katkıda bulunacaklar. Ben inanıyorum ki Nilüferliler bu konuda duyarlı davranacaklardır” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun festival kapsamında sahne almak isteyen tiyatrolara da sahnelerini açtığını kaydeden Başkan Turgay Erdem, “Tiyatro ile ilintili bir başka konu da bu yıl 3’ncüsünü yaptığımız Sahne Eseri Yazma Yarışması. Oyun yazarlığı konusunda sanat dünyasına nitelikli eserler kazandırmak ve genç yazarları tiyatro yazarlığına teşvik etmek amacıyla Mitos Boyut Yayınları işbirliği ile organize ettiğimiz yarışmanın sonuçlarını 3 Ekim’de açıklayacağız. Bu yıl 80 eserin katıldığı bu organizasyon, yerli tiyatro oyunu repertuvarını zenginleştirmek adına çok işlevsel oluyor. Dereceye giren eserler Mitos Boyut Yayınları tarafından kitaplaştırılırken, aralarından seçilenler de Nilüfer Kent Tiyatrosu tarafından sahneye konulabiliyor. 3 Ekim’de Nazım Hikmet Kültürevi’nde yapacağımız törende ödüle değer görülen eserleri açıklayacağız. O gün ayrıca aynı mekanda Bursa’da modern tiyatronun kuruluşu ve 140 yıllık macerasını anlatan bir sergiyi de izlenime açacağız” şeklinde konuştu.

Kültür Bakanlığı’na çağrı

Basın mensuplarının Müjdat Gezen Kültür Merkezi ve yeni projeler üzerine sorularını da yanıtlayan Başkan Turgay Erdem, “Müjdat Gezen Kültür Merkezi’ni kurum olarak devraldık. Bursa Barosu ile ortak projemiz olacak. Burada hem biz hem Baro kültürel faaliyetler gerçekleştireceğiz. Bursa ve Nilüferliler’e yeni bir mekan sunacağız. Nilüfer’de kongre ve kültür merkezi ihtiyacı var. İhsaniye’de bir kültür alanımız var. Yer ile ilgili tahsis talebinde bulunduk ve proje hazırladık. Nilüfer’in ortasında güzel bir proje olacak. Ancak tahsis bir türlü gerçekleşmedi. Kültür Bakanlığı bu konuda duyarlı olursa yer tahsisi konusunda bize yardımcı olabilir” dedi. Başkan Erdem, Uludağ Üniversitesi ile de iş birliği yapmak konusunda sıkıntı olmadığı kaydederek talep geldiğinde ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.