Nilüfer’de ''Sağlığa Adım At'' etkinlikleri başladı

İstatistiklere göre Türkiye’de her dört kişiden üçü fazla kilolu. Obez nüfusun 7,5 milyona ulaştığı ülkemizde, çocukluk çağı obezitesi bile çok hızlı artmakta. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltmak için bir insanın haftada en az 150 dakika yürüyüş yapması gerekiyor. Ancak her 4 kişiden 3’ü bu oranı bile tutturamayacak kadar hareketsiz yaşıyor. Sonuç olarak diyabet gibi kronik hastalıklar artıyor. Bu karamsar tablodan yola çıkarak halk sağlığı adına konuya dikkat çekmek ve her yaştan insanı hareketli yaşam tarzına özendirmek için bir kampanya başlatan Nilüfer Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla “Sağlığa Adım At” etkinlikleri başlattı.

Periyodik olarak her ay başka bir mahallede tekrarlanacak olan etkinliklerin ilki Yüzüncüyıl Mahallesi’nde Ayvalıdere kenarındaki Ali Şık Yürüyüş Yolu’nda yapıldı. Fitness eğitmeni eşliğinde katılımcılara ısınma egzersizleri yaptırılarak başlayan etkinliğe her yaştan çok sayıda vatandaş katıldı. Isınma egzersizlerinin ardından yürüyüş yolunda sabah yürüyüşü yapan katılımcılar, diyetisyen Şeyma Saray tarafından da dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Nilüfer Belediyespor’un atletizm sporcularının da katıldığı etkinlik vatandaşlardan da ilgi gördü.

Etkinliğin başlangıcında sağlıklı yaşam için sporun önemine değinen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, herkesin kendi sağlığıyla ilgili karar verici olduğunu ve kendi yaşam kalitesini artırmak için herkesin doğru seçimler yapması gerektiğini söyledi. Bütün Nilüferlileri “Sağlığa Adım At” etkinliğine katılmaya davet eden Başkan Erdem, “Çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam armağan etmek istiyorsak onlara hem doğru beslenme, hem de düzenli spor yapma konusunda gerekli alışkanlıkları kazandırmalıyız. O nedenle her yaştan Nilüferlinin yaşlısıyla genciyle bu etkinliklere katılmasını ve çevresinde de bu konuda bir farkındalık yaratmasını istiyoruz. Hepinize sağlıklı mutlu günler diliyorum” dedi.