Mülteci ve sığınmacılara yönelik yapılan çalışmaları paylaştılar

Mülteci ve sığınmacılara yönelik eğitim ve uyum çalışmaları yapan Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Yönetim Kurulu Başkanı ve UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) yetkilileriyle birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i Halk Evi’ndeki makamında ziyaret etti. Mülteci ve sığınmacılara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Başkan Turgay Erdem’e detaylı bilgiler veren Mehmet Duman, Nilüfer Belediyesi ile de ortak projeler yapmak istediklerini belirtti. Mülteci ve sığınmacılara yönelik hem çeşitli kurslar gerçekleştirdiklerini hem de onların çevreye uyum sağlamaları konusunda gayret sarf ettiklerini ifade eden Duman, benzer çalışmaların Bursa’da gerçekleştirilmesi için de destek olabileceklerinin altını çizdi. Belediyelerde ve kent konseylerinde göç ve uyum komisyonları kurulması gerektiğine dikkat çeken Duman, “Çünkü hepimiz göçmeniz. İç göçten kaynaklanan olgumuz da var. Bunlar ve yaşanan sorunlarla ilgili çözüm yolları üretmek üzere meclislerde bu komisyonun da olması gerektiğini düşünüyorum. Çözümü tabandan başlatarak yaygınlaştırırsak, katılımcılığı sağlarız” dedi.

WALD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i, 6 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Mülteciler ile Güçlenen Kentler: III. Mülteciler Alanında Koordinasyon ve Uyum Toplantısı”na da davet etti. Çalışmaları inceleyerek değerlendireceklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, ortak projeler yürütebileceklerini ifade ederek, bu konuda Bursa’da öncü olabileceklerini vurguladı.