Vizör'den kadına dair kareler

Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen fotoğrafların değerlendirildiği yarışma sonunda İstanbul’dan Mürsel Yağcıoğlu’nun çalışması birinci olurken yine İstanbul’dan Erkan Kalenderli ikinci, Bursa’dan Meral Kuru’nun çalışması ise üçüncü oldu. Yarışmada sergilenmeye değer bulunan eserlerin tamamı ise Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde fotoğrafseverlerin beğenisine sunuldu.

Katıldığı sosyal sorumluluk projeleri ve düzenlediği fotoğrafçılık eğitimleri ile fotoğrafçılığı sevdirmeyi amaçlayan Nilüfer Kent Konseyi Vizör Fotoğrafçılık Gurubu’nun Dernekler Yerleşkesi’ndeki sergisine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge, Genel Sekreter Şazi Çavuşoğlu da katıldı.

Bursa’nın önde gelen fotoğraf sanatçıları Osman Önder, Ömer Yağlıdere, Galip Çetiner, Erden Cantürk ve Alev Tanrıkorur’un jüri üyeliği yaptığı yarışma sonunda eserleri sergilenmeye değer bulunan ve dereceye giren fotoğrafçıları kutlayan Başkan Mustafa Bozbey, ”Bu fotoğraflar bize bir kez daha kadının yaşamın her alanında var olduğunu gösterirken, bu varlığı sonunda yaşamdan aynı değeri mi aldığı sorusunu akıllara getiriyor. Bizler kadınların yaşamın her alanında eşitliği yakalaması için eğitim ve kültürün önemli olduğunu biliyor, toplumun dönüşümü için çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz,” dedi.