Nilüfer’de çalgılı çengili "Arap baharı"

16 Arap ülkesinden yaklaşık yüz öğrencinin katıldığı gecede Türk hoşgörüsü ve Arap kültürünün güzellikleri bir araya geldi. Yöresel kıyafetlerin, müzik ve geleneklerin sahnelendiği gecede renkli görüntüler oluştu. Genç çifte mutluluklar dileyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Öğrenim görmek için Bursa’ya gelen Arap öğrenciler kentimizde kaldıkları süre boyunca Bursa ve Nilüfer’i yarı memleketleri olarak benimsiyor. Burada kurdukları dostluklar yıllarca hafızalardan silinmiyor. Yardım talebinde bulunduğunuz her konuda sizlerin yanında olmak bizlerin görevi. Sizlere yüreğimiz her zaman açık. Burada kurduğuz ilişkiler sayesinde ülkeleriniz ile olan ilişkilerimiz daha da gelişiyor,” diye konuştu.

Arap Öğreciler Birliği Başkanı Yusuf Alrashdan da Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Alrashdan, “Ülkemizden uzakta kendi kültürümüzü yaşayabildiğimiz ve tanıtabildiğimiz ortak bir organizasyon etrafında toplanmamızı sağlayan ve bu mutlu günde bizleri yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim. Nilüfer sayesinde bizler de gülümsüyoruz,” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde yüksek lisans öğrenimi gören Muhammed Khader ile Semerre’nin dünya evine girdiği gecede, öğrenciler Ortadoğu ve Arap kültürüne ait şarkılar, halk dansları ve gösteriler eşliğinde gönüllerince eğlendiler.