Nilüfer Belediyesi Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele her alanda çalışmalarını sürdürüyor. Hizmetlerinin yanı sıra, vatandaşların daha sağlıklı ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için seferber olan Nilüfer Belediyesi, sağlık alanında da çalışmalara destek veriyor.

Nilüfer Belediyesi, Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yer alan Kodlama ve Beceri Atölyesi’nde, sahip olduğu 3 boyutlu yazıcılarla ihtiyaç duyan sağlık kuruluşlarını desteklemeye yönelik medikal parça, araç ve gereç üretimine başladı. COVID-19 ile mücadele kapsamında 3D yazıcıların gücünü kullanarak sağlık sektörünü desteklemek amacıyla kurulan 3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi’ne katılan Nilüfer Belediyesi, bünyesinde bulunan 3D yazıcılar ile ürettiği tıbbi parçaları ihtiyacı olan sağlık birimlerine ulaştırılmasını sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk olarak koruyucu siper üretimine başlandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin 3 Boyutlu Destek Ağı’na katılarak, bu olağanüstü dönemde sağlık kuruluşlarının da yanında olduğunu belirtti. Erdem, “Biz üretim için her zaman gerekli desteği sağlayacağız. Bu kolektif üretimde emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Nilüfer Belediyesi olarak Koronavirüs ile mücadelede her zaman halkımızla, kurumlarla birlikte dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.