Nilüfer’de ücretsiz maske dağıtımı

Ülke çapında koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler çerçevesinde İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bildirilen “İl ve ilçelerimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır” kararı doğrultusunda Nilüfer Belediyesi ilçedeki pazar alanlarında ücretsiz maske dağıtımına hız verdi.

Geçtiğimiz günlerde vatandaşlara içinde hijyenik el sıvısı, maske, sabun ve eldivenden oluşan 5 bin adet hijyen seti dağıtan Nilüfer Belediyesi, söz konusu genelgenin ardından pazar alanlarında ücretsiz maske dağıtımına hız verdi. Nilüfer Belediyesi zabıta ekipleri pazarcı esnafı ve alışverişlerini gerçekleştirmek üzere pazara gelen vatandaşlara maskelerin dağıtımını gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi ayrıca Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı çerçevesinde ilçedeki pazarların çevresini bariyerlerle kapatarak tezgah aralıkları düzenlemesini, pazar alanlarında hijyen ünitelerinin oluşturulmasını ve giriş çıkışların kontrollü hale getirilmesini sağladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem “Nilüfer Belediyesi olarak personelimiz ve tüm kaynaklarımızla vatandaşlarımızın yanındayız. Bu zor günleri hep birlikte, el birliği ve alınan tedbirlerin eksiksiz olarak uygulanmasıyla en az zarar ve acı ile atlatacağımıza inanıyorum” dedi.