Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ve Nilüfer Belediyespor koordinatörlüğünde düzenlenen Nilüfer Okullararası Sportif Ligleri bu yıl basketbol, voleybol, hentbol, kros ve futbol dallarında gerçekleşti. Liglere katılan 182 takım, yaklaşık 2500 sporcu ile 405 maçta mücadele etti.

7 yıldır düzenlenen ve her yıl katılımın arttığı liglerin kapanış töreni Nilüfer Belediyespor Üçevler Spor Tesisleri’nde gerçekleşti.

Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.  Kaymakam Mustafa Kılıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya yaptıkları konuşmalarda böylesine büyük bir organizasyonun gerçekleşmesinde öncü olduğu için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Başkan Bozbey de amaçlarının spor kültürünü gelecek nesillere kazandırmak olduğunu, 3 ay boyunca centilmence geçen mücadelelerin sonunda dostluğun ve sevginin kazandığını belirtti. Bozbey, organizasyonda emeği geçen beden eğitimi öğretmenleri ve Nilüfer Belediyespor personeline teşekkür etti.

Halk dansları ekibinin gösterisi ardından 5 branşta başarılı olabilmek için mücadele eden takımlar ödüllerine kavuştu.

37 takımın mücadele ettiği basketbol ligi küçük erkeklerde  Özel Çakır İlkokulu, yıldız erkeklerde Karamehmet Ortaokulu,  lise genç kızlarda Özlüce Anadolu Lisesi, lise genç erkeklerde Özel Sınav Lisesi; atletizm kros ligi yıldız erkeklerde Abdurrahman Vardar Ortaokulu, yıldız kızlarda Süleyman Cura Ortaokulu, küçük erkekler ve küçük kızlarda Abdurrahman Vardar ilkokulu birinci oldu. Hentbolda yıldız erkeklerde Özel Meltem Ortaokulu, küçük erkeklerde Mehmet Aker İlkokulu birinci olurken, voleybol ligi küçük kızlarda Fethiye İlkokulu, küçük erkeklerde Zekai Gümüşdiş İlkokulu, yıldız kızlarda Nilüfer Koç İlköğretim Okulu, yıldız erkeklerde Eşref Ergin Ortaokulu; lise genç kızlarda Ahmet Erdem Anadolu Lisesi, genç erkeklerde de M. Kemal Coşkunöz Anadolu Teknik Meslek Lisesi birincilik madalyasını aldı.

69 takımın mücadele ettiği Nilüfer Okullararası Futbol Ligi’nde ise küçük Kızlarda Hüsnü Züber İlkokulu, yıldız kızlarda Üçevler Şehit Faik Gökçen Ortaokulu, genç erkeklerde Özel Sınav Lisesi, küçük erkeklerde Özel İlkbahar İlkokulu, yıldız erkeklerde Vahide Aktuğ Ortaokulu birinci oldu.