‘‘Fakir Baykurt Öykü Ödülü’’

Her yıl, Türk Edebiyatı’nda önemli bir yere sahip ve farklı dallarda eserler üretmiş bir yazarın hayatını, edebiyata bakış açısını, dil tutumunu ve eserlerini derinlemesine incelemek üzere “Yılın Yazarı” etkinlikleri düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu yıl Fakir Baykurt’a adadığı edebiyat etkinlikleri çerçevesinde öykü yarışması düzenliyor.

Kent halkının Fakir Baykurt’u yakından tanıması, ondan ilhamla yeni eserler üretmesi amacıyla organize edilen yarışmanın başvuruları 22 Haziran’da başlayıp, 4 Eylül tarihine kadar devam edecek. Yarışmanın başvuruları Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerine elden ya da posta yoluyla yapılabilecek. Seçici kurulu; Ayşe Sarısayın, Feyza Hepçilingirler, Kemal Varol, Nahit Kayabaşı ve Şafak Baba Pala’dan oluşan yarışmada büyük ödül 3 bin lira olarak belirlendi. Yarışmada ayrıca, 1000’er lira ödülle 5 mansiyon verilecek.

Başvuru formu ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız: http://www.nilufer.bel.tr/dosya_yoneticisi/yonetmelik.pdf