“Akıllı Mekânsal Yönetim Projesi”ne hibe desteği

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) 2020 Teknik Destek Programına,“Akıllı Mekânsal Yönetim Projesi” ile başvuruda bulunan Nilüfer Belediyesi, hibe almaya hak kazandı.

BEBKA’nın hibe desteği verdiği 7 projeden biri olan “Akıllı Mekânsal Yönetim Projesi” kapsamında, alınan hibe ile çeşitli eğitim çalışmaları yapılacak.

Nilüfer Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Planı’nda yer alan hedefleri doğrultusunda başlatılan “Akıllı Mekânsal Yönetim Projesi”ile çağımıza uygun, veriye dayalı karar verme mekanizmasını destekleyici uygulamaların hayata geçirilmesi planlanıyor.

“Akıllı Mekânsal Yönetim Projesi” ile birlikteakıllı şehircilik ve dijitalleşme yolunda kurumun teknik kapasitesinin geliştirilmesi yönünde adımlar atılacak.

Alınan destek kapsamında projenin
hayata geçirilebilmesi için nelere ihtiyaç olduğunu
tespit etmek amacıyla öncelikle
mevcut durum analizi yapılarak yol haritası çıkarılacak.  Aynı zamanda alınan eğitimler ile
proje ekibinde yer alan çalışanlar, Coğrafi Bilgi Sistemleri teknolojisinin kullanımı, mekânsal analizler yapılabilmesi için gerekli verilerin oluşturulması, standartlaştırılması, depolanması, yönetilmesi konusunda bilgi sahibi olacak.