Nilüfer’de 29 Ekim hazırlığı

Koronavirüs pozitif vakalarının Bursa’da artış göstermesi üzerine halk sağlığını gözeterek, binlerce insanı bir araya getiren Cumhuriyet Yürüyüşü’nü bu yıl yapmama kararı aldıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Ancak bu durum, Cumhuriyet’i kutlamaktan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor. Bu yıl Cumhuriyet Bayramımızı pandemi koşulları altında ve risk yaratmadan kutlamaya çalışacağız. Yürüyüş yapmasak da Cumhuriyet’i unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı ifade edeceğiz” dedi.

22 Ekim’de bayrak dağıtımının başlayacağını ve Halk Evi önü ile Nazım Hikmet Kültürevi’nden onbinlerce bayrak dağıtımı yapılacağını kaydeden Başkan Erdem, tüm Nilüferlilerden evlerinin balkonlarını bayraklarla donatmalarını istedi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda bir sergi açılacağını ve kurtuluş mücadelesinin en önemli dönüm noktalarını anlatan metin ve görsellerle oluşturulacak açıkhava sergisinin Kasım ayı ortalarına kadar izlenebileceğini sözlerine ekleyen Başkan Erdem, “Bu bayram da tıpkı 23 Nisan ve 19 Mayıs’ta yaptığımız gibi giydirilmiş araçlarla Nilüfer sokaklarında marşlar çalarak bayram ruhunu yaşatmaya çalışacağız. 29 Ekim’de saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız çelenk sunma töreninin ardından sokaklarımızı şenlendireceğiz. Saatler 19.00’u gösterdiğinde ise belediye önünde toplanarak yürüyüş yerine bu kez sınırlı katılımla araç konvoyu yapacağız. Saat 21.00’de FSM hastane alanında sona erecek konvoyun ardından, burada İstiklal Marşımızı okuyup Cumhuriyet’in ilanının 97’inci yılını kutladıktan sonra dağılacağız” dedi.