CHP İlçe Başkanı Özgür Şahin ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında sert açıklamalar yapan Bozbey, hakkındaki iddiaların asılsız, içi boş, sağduyudan uzak ve siyaseten etik dışı olduğunu kaydetti.

Mustafa Bozbey, AKP İlçe Başkanı’nın yanına aldığı, teknik bilgisi olduğu iddia edilen iki Belediye Meclisi üyesi tarafından ya yanlış yönlendirildiğini, ya da bu kişilerin gerçek dışı bilgiler aktardığını vurguladı. Bozbey, “Teknik adamların uyarması gerekiyor. Bu kişiler teknik değiller ise onlardan akıl alınması da garip,” diye konuştu.

Yanlış ifadelerle, yanlış bilgilerle Nilüfer ve Bursa halkı nezdinde kötü bir imaj yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Bozbey; bunun siyaseten ahlak dışı olduğunu belirtti. Mustafa Bozbey, “1999 yılından bu yana imza attığımız her konunun arkasındayız ve nereye imza attığımızı biliyoruz,” dedi. Hakkında kesinleşmiş cezaların bulunduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Bozbey, bugün saat 09.41’de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aldığı Adli Sicil Raporu'nu basın mensuplarına gösterdi.

Bozbey hakkındaki bütün iddialara belgelerle yanıt vererek  “Kamu ve vatandaş için her bedeli ödemeye hazırız!” diye konuştu.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in hakkındaki iddialara verdiği yanıtların satır başları şöyle:

Nefes alışımızın bile soruşturulduğu bir kurumuz:
“Nefes alışımız bile soruşturuluyor. Böyle bir kurumuz. Görevden alma gibi resmi evrak yok. Olsa bu kapıdan bizi sokmazlar. Kamuoyunda farklı biçimde tabi tutulmamıza çalışıyorlar. Bu oyunlara Nilüferliler ve Bursalılar kanmaz. 30.4.2013 tarihli, saat 09.41’de aldığım Adli Sicil Raporu’nda her şey net. Bu raporda ‘Bozbey’in adli sicil kaydı yoktur’ deniyor, bir de ‘Adli sicil arşivi de yoktur’ deniyor. Siyaset dışında farklı argüman arayanlar bunu iyi değerlendirmelidirler.”

Alpaslan Yıldız belediyenin tüm faaliyetlerini durdurmaya çalışıyor:
“AKP Nilüfer İlçe Başkanı Yıldız, Belediye’nin tüm faaliyetlerinin durdurulması için şikayette bulunmuş. Nilüfer Belediyesi’nin bütün gelirlerine, taşınmazlarına el konulması, banka hesaplarının dondurulması için şikayette bulunmuş. Sağduyudan uzak, araştırmadan yoksun bilgilerle Nilüfer sakinlerine ceza vermek istemiş. Şunu vurgulamak isterim: İş yaparsanız soruşturmaya hazır olmalısınız. İş yapmazsanız kimse sizi soruşturmaz.

Ertuğrulkent’te hem kamuyu hem de vatandaşı koruyoruz:
“Ertuğrulkent’te 1997 yılında yapılan planlama ile 369 bin 570 metre kare alan uygulamaya giriyor. Giren alanda 230 bin 919 metrekare kamu alanına verilmiş. Ayrıca 10 bin metre kare de konut alanı olarak verilmiş. Kamunun kendisine ihtiyaç alanları için verilmiş. Oran olarak yüzde 65. Şimdi Hazine ‘O uygulamada bizi de vatandaş yerine koysaydın, konut yeri verseydin’ diyor. “Biz onları satacak Hazine’ye gelir getirecektik‘ diye de ekliyor. Oysa öyle yapılsaydı, o zaman vatandaş da kamu alanlarına ortak olacaktı. Hastane alanı bu kadar kalmayacaktı. Vatandaş kamuya ortak olacaktı. Ortaya büyük kaos çıkacaktı. Belediye’nin %35 geliri olacaktı. Biz bunu da düşünmedik. Hazine maddi, vatandaş da manevi kayba uğrayacaktı. Bir kent yöneticisi olarak hem Hazine’yi hem de vatandaşı düşünmek zorundayım. Sorun kangrene dönüştü. Sorunun çözümünde siyasetçilere sorumluluk düşüyor. Biz gerek Bursa’da gerek Ankara’da çok sayıda yetkili ile görüştük. Hepsi bize hak verdi. Ancak bir türlü karar alınamadı.”

Hazine’den gelen bütçenin yüzde 45’i Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor:
 “Nilüfer Belediyesi’nin de Büyükşehir Belediyesi’nin de yapmakla yükümlü olduğu hizmetler var. Hazine’den bize gelen bütçenin yüzde 45’i Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. Örneğin bize 30 milyon TL gelecek, Büyükşehir’e de 26 milyon TL verilecek. Toplam 56 milyon TL böyle paylaştırılıyor. Büyükşehir Belediyesi de Nilüfer halkı için aldığı payın karşılığını verecek. Son günlerde “Nilüfer için 800 milyon TL harcadık” gibi söylemler şık değil. Üslup yanlış. 800 milyon TL nereye harcandı? 500 milyon TL Bursaray projesi için, geriye kalan BUSKİ ve diğer kurumlar için harcama yapıldı. Söylem biçimleri hiç doğru değil. Herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Altınşehir için 50 milyon TL harcayamadılar. 100. Yıl’a kadar giden kokuyu çözemediler.

Ticari alanlar yeşil alanlara oranla çok küçük:
“Kimi ihtiyaçlar doğrultusunda ve Belediye’nin menfaatleri doğrultusunda ihaleler yapıyoruz. Türkiye’de hangi belediye ihalesini canlı yayınlıyor? Nilüfer Belediyesi’nin ihaleleri kamuoyunun önünde yapılıyor. Bizim ihalelere verdiğimiz ticari alanlar, yeşil alanlara baktığımızda çok küçük.

Belediye binası kat karşılığı yaptırılan tek örnek:
“Nilüfer’e Belediye binası kazandırıyoruz. Hem de para vermeden. Takdir bekliyoruz. Çünkü Türkiye’de kat karşılığı yaptırılan tek örnek. Kamu yararına her zaman imza atacağız. Kimseyi baskı altına aldığımız da yok. Nilüfer’de memnuniyet oranı yüzde 80. Biz yüzde yüzü gülümsetmeye çalışıyoruz.

Yurtdışı gezileri yararlı olacaksa gidilmeli:
“Yurtdışına çıkmakla suçlanıyorum. Gezilerin kayıtları Meclis kararlarında yazılı. Eğer gidip de kente bir şeyler kazandırıyorlarsa geziye çıkan diğer yöneticileri de alkışlıyorum. Örneğin Dernekler Yerleşkesi’ni Japonya ve Fransa’da gördüğümüz örneklerden esinlendik. Şimdi Türkiye’de benzeri olmayan bir yerleşkeye sahibiz. Bugünlerde yine Türkiye’de ilk olacak jimnastik salonu için çalışıyoruz”

Şahin: “Siz Apo ile masaya otururken halka sordunuz mu?”
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de AKP’nin Nilüfer’i Bizans olarak gördüğünü ve “Bizans’ı fethetme” anlayışında olduğunu söyledi. Kamuoyunun bilinçli olarak yanıltılmaya çalışıldığını söyleyen Şahin “Nilüfer halkı çok kolay yanılacak bir halk değildir” diye konuştu.
Nilüfer Belediyesi’ni, Eko-kent projesini halka anlatmamakla suçlayan AKP İlçe Yönetimi’ne sert çıkan Özgür Şahin “Siz Apo ile masaya otururken halka sordunuz mu?” ifadesini kullandı.