Bozbey’den 19 Mayıs armağanı ÇEK Kız Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı

Ertuğrulkent’te inşasına başlanan yurdun temel atma törenine. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın da çoşkusu eklendi. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arabacı, CHP Eski Milletvekili Yahya Şimşek, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda konuk katıldı.

Törende bir konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, en büyük temennisinin Cumhuriyet değerleriyle geleceği güvence altına alınan bir Türkiye olduğunu söyledi. Bozbey Atatürk devrimlerinin devamının gençlerle sağlanabileceğini vurguladı. Mustafa Bozbey şöyle konuştu: “Tam bağımsızlık için, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmak için gençlerimize güvenmeliyiz. Ülkemizi sağlam ellere bıraktığımızda artık bizler de rahat uyuyacağız.”

Başkan Bozbey, ulusal kurtuluş savaşının ruhuna da dikkat çekti. Bozbey, “Dün emperyalizm karşısında mücadele edip onları bozguna uğratanlar; bugün halkların parçalanmasına çalışanlara  karşı da aynı çaba içerisinde olmalıdır,” dedi.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arabacı da kendilerine Köy Enstitüleri’ni model aldıklarını kaydetti. 19 Mayıs’ın önemine de dikkat çeken Arabacı şöyle dedi: “19 Mayıs 1919 tarihi aslında bir simgedir. Emperyalizme, teokratik düzene karşı verilen amansız mücadelenin simgesidir. Atatürk devrimlerinin bir simgesidir; bağımsızlığın simgesidir. Yok edilmek, parçalanmak istenilen bir devletin yeniden nasıl ayağa kalktığının simgesidir.”

Bozbey ve konuklar konuşmaların ardından yurdun temelini attı. Nilüfer Belediyesi’nin arazisini temin ettiği kız öğrenci yurdunun yapımını hayırsever iş adamı Osman Köseoğlu üstlendi. Yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilecek yurt 100 yataklı olacak. Yurttan Türkiye’nin her bölgesinden gelecek başarılı kız öğrenciler ücretsiz yararlanabilecek.