Ekokent eğitimleri devam ediyor

Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Bölgeler ve Yerel Yönetimler Birliği işbirliğinde oluşturulan ‘İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı’ (TUSELOG) kapsamında ‘Sürdürülebilir Ekolojik Kent Planlaması’ eğitimi Gaziantep’te düzenlendi. Nilüfer Belediyesi’nin de ortak olduğu projede, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Şube Müdürlüğü ile fizibilite çalışmaları kapsamında, Fransız Mimar-Mühendis Eric Sontag tarafından dünyadaki ekolojik kentler ve uygulama aşamaları tanıtıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı eğitimde Eric Sontag, sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir kentleşme, Avrupa’daki şehirlerin gelişim süreci, kendi eko-kentinizi oluşturun, eko-kent oluşturulurken finansal ve mali öğeler konusunda bilgiler verildi.

Uygulamalı çalışmaların yapıldığı ve eko-kent fikirleri üzerine tartışıldığı eğitimlerde ayrıca Fransa’da uygulanan HQE standartları ve sertifikası kapsamında ekolojik kent ve ekolojik bina kriterleri de anlatıldı.

Gaziantep’te düzenlenen eğitimlere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Nilüfer Belediyesi, Antakya Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi’nden de alanında uzman kişiler katıldı.