• Yetkili Kişi: İclay Polat
  • Çalışma Saatleri: 08.00-22.00
  • Sanal Tur: 360 SANAL TUR

Nilüfer Dernekler Yerleşkesi

Dernekler Yerleşkesi, sosyal ve kültürel fayda gözeterek çalışan -öncelikli olarak- küçük derneklerin toplanma ve etkinlik düzenleme ihtiyaçlarını karşılamak için Nilüfer Belediyesi tarafından kurulmuş ve Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde bulunur. 1800 m2 kapalı alanda, 4 toplantı salonu, 1 çok amaçlı salon, 104 kişilik 1 konferans salonu,   1 kafeterya, 1 uygulama mutfağı ve fuaye alanı bulunmaktadır. 20 dernek için ofis, 260 dernek için(arttırılabilir) evrak dolabı ve posta kutusu tahsis edilmiştir. 3 büro, 1 temizlik, 1 güvenlik olmak üzere 5 sürekli çalışanı vardır.

Dernekler Yerleşkesi, tüzel kimliğe sahip her derneğe, etkinlik takvimine bağlı olarak tesislerini ücretsiz olarak sunmaktadır. Derneklerin ihtiyacı olan sekretarya hizmeti ile danışmada görevli personel telefon, fax, mail ya da yüz yüze başvuran vatandaşları derneğe yönlendirme, not alıp yönetici kanalı ile SMS sistemiyle acil durumlarda telefon kullanarak yönlendirmesini yapmaktadır. Derneklerimiz burada personel ve kendilerine ait telefon gibi iletişim olanaklarına sahip olacak. Dernekler Yerleşkesi olarak;  sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini ve örgütlenme yeteneklerini güçlendirme ve destekleme, artan eğitim ve yazılı ve görsel malzeme ihtiyaçlarına cevap vermenin yanı sıra, insan hakları, cinsiyet eşitliği, katılım, şeffaflık, gönüllülük, çokkültürlülük ve etik gibi konularda STK’ların farkındalığını artırma, STK’lar arası ağların oluşturulması ve ağ çalışmalarının düzenlenmesi,  STK’ların etkisinin artırılması üzerine çalışıyoruz.

Dernekler Yerleşkeleri'nde; 7/24 sekreterya hizmeti, adres, ofis ve salon desteğini sağlamamız dışında mentörlük ve kapasite geliştirme eğitimleri ile STÖ'lerin güçlendirilmesini hedeflerken, bununla birlikte yaşam kalitemizi artırmayı amaçlayan bir çalışma olarak ele alıyoruz. İşbirlikleri ve dayanışma sinerjisi oluşturuyoruz. Diyaloglarını, gönüllülerini, karar alma süreçlerini, hedeflerini, bilinç artırımları paylaşıyoruz. Network ağı ile paylaşımlarda bulunuyoruz.

Kısaca, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, derneklerimiz için bir buluşma noktası olacak. Onlara ulaşabilmek de artık daha kolay ve tek noktadan mümkün hale gelecek. Ayrıca, bu derneklerin, ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleriyle bağlantı kurması, birbirleriyle ve Nilüfer Belediyesi birimleriyle işbirliği yapmaları konusunda kolaylaştırıcılık işlevi yapmaktadır.

260 üye STK ile Yerleşke, Nilüfer’in demokrasi sesinin gür çıktığı bir kent olmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Çalışma Saatleri:

Hafta içi 08.00/22.00