Güvenli Kent Nilüfer

“Güvenli Kent Nilüfer” için sadece olağan koşullarda değil, olağanüstü koşullarda ve afet durumlarında da Nilüferlilere doğru, hızlı ve etkin hizmet sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sivil Savunma Uzmanlığı birimimiz koordinasyonunda; Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezimiz, “Her Mahalleye Bir Afet Konteyneri” projemiz, Nilüfer Afet Bilgi Sistemimiz, Arama ve Kurtarma Ekiplerimiz, Deprem Öncü İşaretleri İzlem İstasyonlarımız, Deprem Risk Envanteri çalışmalarımız ve kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ayrıca, 2004 yılından bu yana Belediyemiz ile protokol dahilinde hareket eden ve Nilüfer Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi görevini de üstlenmiş olan tamamen gönüllü ekibimiz NAK Arama&Kurtarma, yurt içi ve yurt dışı resmi makamlarca tanınan ve aynı zamanda Birleşmiş Milletler-OCHA(Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) üyesi olan Bursa merkezli en aktif, gönüllü arama kurtarma ekibidir.