Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi sakinleri, yaz mevsiminde yaşamları daha da zorlaşan sokak hayvanları için kentin çeşitli noktalarına su ve mama bıraktı. Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezini de ziyaret eden huzurevi sakinleri, can dostlarla iç içe bir gün geçirdi.

Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi sakinleri, can dostlara yardım eli uzattı. Sıcak yaz aylarında su ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yönelik sosyal sorumluluk projesi başlatan Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi sakinleri, ilk olarak Alaaddinbey’de bulunan, Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ni ziyaret etti. 2003 yılında 7500 metrekarelik bir alanda kurulan; ameliyathane, röntgen ve muayene odaları, laboratuvar, doğum locaları, kuduz müşahede ve karantina bölümleri, kedi ve yavru bölümleri, kedi yeni doğan üniteleri, kaloriferli kafes bölümleri ve sahiplendirme bölümleri gibi her şeyin düşünüldüğü ve alanında Türkiye’ye örnek tesisi gezen huzurevi sakinleri Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker'den bilgi aldı. Özellikle sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapılmasının yanı sıra burada yeni yuvaları için de bir adım atıldığını belirten Eker, sahiplendirme konusunda son derece başarılı bir grafik ortaya konulduğunun altını çizdi.

“BİR KAP SU BİR DOLU HAYAT”

Eker "Konuklarımız, Bakım ve Tedavi Merkezimizdeki çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldular. Onların mutlu olduğunu görmek bizi de çok mutlu etti. Amacımız bu tür etkinliklerin çoğalması ve insanlarda sokak hayvanlarının yaşam haklarının desteklenmesi gerektiği bilinci oluşturulması. Herkesi bu duyarlı davranışa davet ediyoruz. Sokak hayvanlarının bu sıcak havalarda en büyük ihtiyacı olan su gereksinimlerini karşılamaları önemli. Bunun için herkesin kapılarının önüne bir kap su bir kap mama bırakmasını istiyoruz" dedi.

Merkezde can dostlarla birlikte keyifli dakikalar geçiren konuklar, ziyaretin ardından Nilüfer'in farklı bölgelerinde yer alan beslenme odaklarına giderek su ve mama bıraktılar. Etkinlikte, hayvan sevgisinin sonsuz bir sevgi olduğunu belirten huzurevi sakinleri, Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nden övgüyle söz ettiler. Konuklar, "Hayvan barınağını gördükten sonra bu sevgim daha da arttı. Burada da böyle bir etkinlikte bulunmak çok sevindirici" dediler.