haber

23 Nisan Mahallesi’ne örnek park

Çağdaş kent Nilüfer yeni hizmetlerle daha yaşanabilir hale geliyor. Nilüfer’in yeni mahallerinden 23 Nisan Mahallesi’nde engelli çocukların da oyun oynayabilecekleri, yaşıtları ile bir araya gelebilecekleri yeni bir park hizmete açıldı.

 

Adını kendisi de engelli bir birey olan Efe Taha Meriç’ten alan Efem Park’ın açılışı törenle gerçekleşti. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile oyun oynayabilecekleri bir parka kavuşmanın sevincini yaşayan çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Engelliler Haftası’nda böyle bir parkı hizmet açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Bu tür projelerin sayısının artması gerektiğini vurgulayan Başkan Bozbey şöyle konuştu: ‘Bu tür ya da buna benzer farklı projeleri kamuoyuyla paylaşmamız gerekiyor. Engelli bireylerin sorunları çok fazla. Bizler de bunun bilincindeyiz. Sadece yapısal sorunlar değil, yaşamsal sorunları da var. Ailelerin de sosyal sorunları var. Nilüfer Belediyesi olarak engelli bireyleri ve diğer vatandaşlarımızı hiç kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden onları da aynı şekilde değerlendirerek sorunlarını en iyi şekilde çözebilmeyi arzu ediyoruz. Bu anlamda açacağımız bu tesiste ailelerimizin çocuklarını hem sosyal yaşama katacakları bir alan olarak hem de birbirleriyle sosyal ilişkilerini geliştirecekleri alan olarak değerlendirmelerini arzu ediyoruz.’

 

Parkları engelli parkı diyerek ayırma düşüncesinde olmadıklarını ifade eden Başkan Bozbey, ‘Bizler tüm çocuklarımızın aynı ortamda aynı alan içinde yararlanmasını arzu ediyoruz. Bizim anlayışımız bu. Nilüfer Belediyesi’nin bundan sonra yapacağı her park, tüm vatandaşlarımıza hizmet eden, onların sorunlarını çözen park olacaktır. Çünkü bizler, ötekileştirmeyen anlayışa sahibiz. İnsanı seviyoruz ve önce insan diyoruz’ diye konuştu.

 

Başkan Bozbey, konuşmasında parkın oluşmasında etkisi olan Efe Taha Meriç ve tesis için emek veren annesi Nil Açıkgöz’e de teşekkür etti.

 

Bu park örnek olsun

Parkın hayata geçirilmesinde büyük çaba gösteren Efe Taha Meriç’in annesi

Nil Açıkgöz de bu projeyi eşiyle birlikte engelli parkları yeterli olmadığı için düşündüklerini söyledi. Açıkgöz ‘Çocuğum 14 yaşında olmasına rağmen bugüne kadar parklarda sallayamadım. Normal parklar da engelli bireyler için yeterli olmadığı için sorun oldu. Gittiğim zaman hep üzüntüyle dönüyordum. Bu projeyi başkanımıza sunduğumuzda uygun gördü ve bu yola girdik. Kendisine bu imkânı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür projelerin artmasını diliyoruz’ dedi.

 

Konuşmaların ardından Efem Park’ın açılışını Başkan Bozbey, Efe Taha Meriç, ailesi ve 23 Nisan Mahallesi Muhtarı Şenol Özen birlikte yaptı.

 

Açılışın ardından tüm çocuklar parktaki oyuncakların keyfini Başkan Bozbey ile birlikte çıkardı.