Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Nilüfer Tiyatro Festivali,  Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesinde yapılan  basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanata ve tiyatroya verdikleri desteğin önemine dikkat çekti. Nilüfer Tiyatro Festivali’nin artık uluslararası boyut kazandığını kaydeden Bozbey şöyle konuştu: “Nilüfer Tiyatro Festivali geçtiğimiz yılki organizasyon ile ilk kez uluslararası boyuta ulaşmıştı. Festival bu yıl da Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Makedonya ve Letonya gibi ülkelerden gelen tiyatro gruplarının oyunlarıyla sanatın evrenselliğini sahnelere taşıyacak.”

Festivale katılacak topluluklar hakkında da  bilgi veren Bozbey, seçim yapılırken ağırlıklı olarak devlet desteği almayan ekiplere yer verildiğini söyledi. Başkan Bozbey şöyle dedi: “Festival kapsamında 5 farklı sahnede 46 oyun sahnelenecek. Festival programı hazırlanırken,  mümkün olduğunca devlet desteği alamayan fazla sayıda ekibe yer verildi. Bu, Nilüfer Belediyesi’nin tiyatroya olan desteğinin, sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdürülebileceğinin de göstergesi oldu. İlk üç organizasyonda yaklaşık 50 bin biletli seyirciyi tiyatro ile buluşturan Nilüfer Tiyatro Festivali, Nilüfer Belediyesi’nin hemen her yıl sahnelerine yenilerini eklemesi ve kentte tiyatroya olan ilginin artması ile daha fazla oyun ve oyuncuyu izleyici ile buluşturuyor.”

Dördüncü Nilüfer Tiyatro Festivali Mart Ayı’nın ilk günü başlayacak ve bir ay sürecek. Festivalde tiyatro oyunlarının yanı sıra "Festival Buluşmaları" adı altında çeşitli söyleşi ve atölyeler de yapılacak. Tiyatro ve Türkiye'nin güncel sorunlarının tartışılacağı söyleşilerde Hakan Gerçek, Engin Hepileri, Abdullah Semercioğlu, Füsun Demirel, Emre Kınay, Serpil Tamur, Ayşegül Bahtiyaroğlu, Sami Berat Marçalı gibi tiyatrocular izleyici ile bir araya gelecek. Nilüferliler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek 8 söyleşide sevdikleri oyuncuları daha yakından tanıma fırsatı yakalarken, düzenlenecek atölyelerle kendilerini geliştirme imkanı bulacak.Festivalde engelli bireyler için bir önceki festivalde olduğu gibi 10 oyunda görme engelli bireyler için betimleme, 3 oyunda da işitme engelliler için işaret dili çevirisi yapılacak. Nâzım Hikmet Kültürevi, Konak Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Fethiye Kültür Merkezi ve Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nda tiyatroseverlerle buluşacak tiyatro ekipleri ve oyunların listesi şöyle:

Altıdan Sonra Tiyatro- Evaristo

Ankara Sanat Tiyatrosu-Halktan Biri