haber

5. Uluslararası Cengiz Göllü Nilüfer Cup ilk gün nefes kesti

5. Uluslararası Cengiz Göllü Nilüfer Cup’ta ilk gün, nefes kesen maçlarla geçildi. Günün ilk maçında Aydın Büyükşehir Belediyespor, rakibi Maritza Plovdiv’i 3-0 yendi. Nilüfer Belediyespor’da, Çanakkale Belediyespor’u 3-0 mağlup ederek, turnuvaya galibiyetle başladı.

 

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor iş birliğiyle, Türk voleybolunun duayen ismi Cengiz Göllü anısına bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Cengiz Göllü Nilüfer Cup’ta heyecan başladı. Bursa’yı, Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde temsil eden tek takım olan Nilüfer Belediyespor’un yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyespor, Çanakkale Belediyespor ve Bulgaristan’ın Maritza Plovdiv takımlarının yer aldığı turnuvanın ilk günü, nefes kesen maçlara sahne oldu. Turnuvanın açılış maçında Aydın Büyükşehir Belediyespor ile Maritza Plovdiv takımları karşı karşıya geldi. Aydın ekibi, rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyerek, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

 

NİLÜFER’İN SULTANLARI GALİBİYETLE BAŞLADI

 

Günün ikinci maçında da Nilüfer Belediyespor, Çanakkale Belediyespor ile mücadele etti. Rakibi karşısında etkili ataklar sergileyen Nilüfer Belediyespor, ilk seti 25-19 önde tamamladı. İkinci sette de aynı oyununu sürdüren yeşil mavi beyazlı ekip, bu seti de 25-19 kazanarak durumu 2-0’a getirdi. Rakibine şans tanımayan Nilüfer Belediyespor, üçüncü seti de 25-12 gibi farkla tamamlayarak, turnuvaya 3-0’lık galibiyetle başladı.

 

Nilüfer Belediyespor’un Kanadalı yıldızı Bailey, 14 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Geçen yıl aynı turnuvada yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından bir yıl sonra sahalara dönen Nilüfer Belediyespor’un genç oyuncusu Seda Menekşe de, ürettiği 12 sayı ile galibiyette etkin rol oynadı.  

 

Turnuvada dostluk ve kardeşliğin ön planda olduğunu belirten Nilüfer Belediyespor Başkanı Muhammet Aydın, “Bütün takımların sakatlığın olmadığı, centilmence bir sezon geçirmelerini diliyorum” dedi.